Combattimento - Händel in Italië

10 september, Bonifatiuskerk in OLDEBERKOOP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Combattimento met "Händel in Italië" op 10 september in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop Op zaterdag 10 september 2022 om 20.00uur treedt barokensemble Combattimento op in de Bonifatiuskerk te Oldeberkoop met "Händel in Italië". Het ensemble Combattimento, al vele jaren een begrip in de wereld va...

Lees meer

Combattimento met "Händel in Italië" op 10 september in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Op zaterdag 10 september 2022 om 20.00uur treedt barokensemble Combattimento op in de Bonifatiuskerk te Oldeberkoop met "Händel in Italië".

Het ensemble Combattimento, al vele jaren een begrip in de wereld van de barokmuziek, speelt bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuw. Deze vormen de kern van het repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen zij een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Centraal in dit programma staan een aantal stukken die de jonge Georg Friedrich Händel schreef tijdens zijn verblijf in Italië (1706-1710). Hij wijdde zich daar vooral aan de vocale muziek en hij schreef een groot aantal werken waarin hij een virtuoze beheersing van de modernste Italiaanse genres laat horen: motetten, cantates, oratoria, opera’s … Veel van dit repertoire heeft hij nooit meer overtroffen. Er zijn echter ook enkele prachtige instrumentale werken uit die tijd bewaard, zoals het hoogst originele vioolconcert in Bes. Een toccata geeft een idee van zijn ook in Italië befaamde klavecimbelimprovisaties, terwijl hij de voor Florence geschreven opera Rodrigo (1707) opent met een heuse instrumentale suite waarin hij laat horen dat hij ook de Franse stijl helemaal onder de knie heeft. Verder klinkt er muziek van enkele grootheden die Händel in Italië leerde kennen en die hem zeker ook inspireerden: te Venetië Gasparini en Vivaldi, te Rome Scarlatti en Corelli.

voor scholieren zijn enkele vrijkaarten beschikbaar

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 september 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.00
Kinderen : € 10.00 (t/m 18 jaar)

Waar is het?

Bonifatiuskerk
Willinge Prinssstraat 2
8421 PE OLDEBERKOOP

€ 25,00