Comforters, geschenk van warmte en troost

7 mei t/m 11 juni, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een aantal comforters uit de jaren ’40 worden tentoongesteld in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden Na de Tweede Wereldoorlog stuurde het Mennonite Central Committee (MCC) vanuit de Verenigde Staten hulpgoederen naar Europa, waaronder comforters. Comforters zijn met de hand gemaakte, gevoerde lappen...

Lees meer

Een aantal comforters uit de jaren ’40 worden tentoongesteld in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden

Na de Tweede Wereldoorlog stuurde het Mennonite Central Committee (MCC) vanuit de Verenigde Staten hulpgoederen naar Europa, waaronder comforters. Comforters zijn met de hand gemaakte, gevoerde lappendekens, als geschenk van warmte en troost. Deze traditie zet zich voort tot op heden met hulp aan rampgebieden en vluchtelingenkampen. In 2021 werden 53.000 comforters verscheept naar o.a. Jordanië, Bosnia-Herzegovina, Oekraïne, Noord Korea, Irak, Syrië en Burkina Faso.

Een aantal comforters uit de jaren ’40 hebben de tijden overleefd en een paar daarvan worden tentoongesteld in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden. Tegelijkertijd zijn ook nieuwe comforters te zien, die nog steeds gemaakt worden door een groep comfortermakers van de doopsgezinde gemeente in Leeuwarden.

Vrijwillige bijdrage is welkom.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 mei 2022 : 14:00 - 16:00
za 4 juni 2022 : 14:00 - 16:00
za 11 juni 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

gratis