Concert bij kaarslicht: Grieg Pianoduo

6 juli, Nicolaaskerk (prot kerk) in VLIELAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Grieg Pianoduo speelt tijdens het Concert bij kaarslicht composities van S.Barber, G.Gershwin en de Kroatische componist A.Bozic-Kudric. Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen al vanaf 1987 het Grieg Pianoduo. Hun specialiteit is vierhandig pianospel op één vleugel. De naam van de Noorse co...

Lees meer

Het Grieg Pianoduo speelt tijdens het Concert bij kaarslicht composities van S.Barber, G.Gershwin en de Kroatische componist A.Bozic-Kudric.

Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen al vanaf 1987 het Grieg Pianoduo. Hun specialiteit is vierhandig pianospel op één vleugel. De naam van de Noorse componist Edvard Grieg (in wiens woning werd opgetreden en wiens veelzijdige repertoire vele stijlinvloeden omvat) overbrugt de kwaliteiten van hun gehele repertoire. Het duo speelde naast regelmatig in Nederland (ook in hun eigen concertzaal in Groningen) in vele Europese landen zoals in België, Frankrijk, Zwitserland, Schotland, Griekenland en Noorwegen, maar ook in Rusland en de USA. Op Vlieland worden drie stukken gespeeld. Begonnen wordt met "Souvenirs" opus 28 van Samuel Barber, een prachtig stuk in 6 delen met elk een eigen karakter. Voor de pauze volgt dan nog de bekende "Rhapsody in Blue" van George Gershwin. Na de pauze een nieuw stuk : de "Rhapsody" van de Kroatische componist Ante Bozic-Kudric. De wereldpremière van dit stuk werd door het Grieg Pianoduo in 2019 gespeeld tijdens het Internationale Loop Festival te Zagreb.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 6 juli 2022 : 20:30 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 17.50 € 17.50
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 5.00 (1 t/m 15 jaar )
CJP : € 5.00 € 5.00

Voorverkoop: Nicolaaskerk, Kerkplein, Oost-Vlieland wo 6 juli van 10-12 u.

Waar is het?

Nicolaaskerk (prot kerk)
Kerkplein 7
8899 AW VLIELAND
www.protestantsegemeentevlieland.nl

€ 17,50