Concertreis Westlands Mannenkoor

20 april in Trinitaskerk in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het bekende Westlands Mannenkoor, Anneke Douma en organist Ronald IJmker luiden het voorjaar in met een korte tournee door Friesland.

Het koor heeft zijn naam en faam heeft gevestigd in de jaren zestig en zeventig met de televisieserie De Glazen Stad. Ruim zestig jaar zijn de meer dan 150 mannen actief met een divers repertoire van geestelijke, klassieke en moderne werken. Zo stonden zij, kort na hun kerstconcerten, eind december nog in Ahoy met de Pioniers van de Pop met Johan Derksen.

Zij zullen twee avondconcerten geven, te beginnen op vrijdag 20 april 2018 in de Trinitaskerk in Heerenveen. Een dag later, op zaterdag 21 april, zullen zij te horen en te zien zijn in de Martinikerk in Franeker. Onderweg zullen zij korte optredens verzorgen in Sloten, Rottum, Oranjewoud en Sint Annaparochie.

Een prachtige gelegenheid om opnieuw kennis te maken met dit bijzondere koor uit de gemeente Westland.

Speciale gast op beide concerten is de bekende Friese zangeres Anneke Douma. Zij heeft geschiedenis geschreven, door als eerste met een compleet Fries album door te dringen tot in de Album top-100! Nog steeds treedt Anneke op met een repertoire van onvervalste Friese krakers. Hiermee is ze altijd een zekere factor voor een sfeervolle avond of middag.

Ronald IJmker
Ronald IJmker (1981) kreeg voordat hij les kreeg aan de muziekschool in Hoogeveen, privéles thuis. Na een aantal jaren les gevolgd te hebben aan de Muziekschool in Hoogeveen is hij verder gegaan met de hoofdvakstudie orgel bij Harm Jansen aan Conservatiorium in Zwolle. Deze studie is op 15 januari 2005 met goed resultaat afgerond met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle.

Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden en de Protestantse Gemeente te De Krim. Tevens is hij een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano.Concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen. Ook werkte hij mee aan verscheidene CD-, radio-, en TV opnamen. Daarnaast vormt hij een duo met Krista van den Esker - fluitiste. Verder geeft hij orgel- en pianoles aan zowel beginners als gevorderden.

Links

www.westlandsmannenkoor.nl www.ronaldijmker.nl

€ 17,50

20 april, Trinitaskerk Heerenveen


Data en tijden

vr 20 april 2018 : 20:00 - 22:15

Prijzen

Volwassenen : € 17.50
Kinderen : € 17.50
65 plus : € 17.50
CJP : € 17.50

Toelichting: incl. servicekosten.

Waar is het?

Trinitaskerk
Coehoorn van Scheltingaweg 1
8442 EZ HEERENVEEN
0513 623463

€ 17,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen