Coopluydenmarkt

6 augustus, Centrum in APPINGEDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

We hopen vooralsnog dat de Coopluydenmarkt 2021 door kan gaan. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle voorbereidingen en eventuele wijzigingen in het programma! De Coopluydenmarkt is een fantastisch evenement dat jaarlijks in het centrum van Appingedam wordt georganiseerd. Naa...

Lees meer

We hopen vooralsnog dat de Coopluydenmarkt 2021 door kan gaan. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle voorbereidingen en eventuele wijzigingen in het programma!

De Coopluydenmarkt is een fantastisch evenement dat jaarlijks in het centrum van Appingedam wordt georganiseerd. Naast een warenmarkt waarbij handelsgoederen met een knipoog naar de Middeleeuwen een belangrijke rol spelen is er natuurlijk veel meer te beleven. Dit jaar is er weer veel aandacht voor muziek en theatervoorstellingen en er worden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Doorgaans trekt het sfeervolle evenement vele duizenden bezoekers. De periode van de Middeleeuwen spreekt tot de verbeelding. Boogschieten, de ridderspelen, de middeleeuwse muziek, dans, straattheater en natuurlijk bedelaars. Vele vrijwilligers figureren op de Coopluydenmarkt als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis. Soms zo levensecht dat je je af vraagt of je echt bent terug gegaan in de tijd. Voor diegenen die verantwoording willen afleggen voor hun misdaden is de beruchte schandpaal aanwezig nabij de Nicolaïkerk.

De organisatie streeft ernaar de warenmarkt zelf ook een meer middeleeuws karakter te geven door te kiezen voor een groter aanbod van streekproducten en ambachtelijke waren. De combinatie van de markt, de toneelvoorstellingen en de demonstraties van oude ambachten in de historische omgeving zorgen ervoor dat er in Appingedam een aantrekkelijk zomers festival geboden wordt.

Voor wie Appingedam eens van een heel andere kant wil bekijken kan aan boord stappen van het Damsterveer. Uiteraard komt u dan ook langs de oude Middeleeuwse panden aan de Solwerderstraat en de beroemde hangende keukens. De kaartverkoop vind plaats in het park achter de Nicolaïkerk nabij de aanlegsteiger.

Veel winkeliers zijn in middeleeuwse sferen gehuld en hebben een wervende kraam bij hun winkel. Ook kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan een museum/galerie of lekker genieten op de gezellige terrassen van een hapje en drankje.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 6 augustus 2021 : 11:00 - 19:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: evenement is gratis toegankelijk; wel zijn er sommige onderdelen tegen betaling zoals bijvoorbeeld de rondvaartboot.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Centrum

9901 AT APPINGEDAM

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader