Cultuurfestival Westerkwartier

17 september, Borg Nienoord in LEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een culturele informatiemarkt, demonstraties, workshops en podia met een theatraal, muzikaal of poëtisch optreden. Het Cultuurfestival Westerkwartier plaats op de fraaie terreinen en in de gebouwen van Borg en Museum Nienoord; een passende cultuur-historische locatie in het Westerkwartier. De hoofd...

Lees meer

Een culturele informatiemarkt, demonstraties, workshops en podia met een theatraal, muzikaal of poëtisch optreden. Het Cultuurfestival Westerkwartier plaats op de fraaie terreinen en in de gebouwen van Borg en Museum Nienoord; een passende cultuur-historische locatie in het Westerkwartier.

De hoofdact tijdens het Cultuurfestival is dit jaar de Amsterdam Klezmerband.

Meng een dosis klezmer met een snufje ska, voeg een scheutje Balkan toe en een scheutje Gypsy, maak het af met een eetlepel jazz, wat klodders punk, en stop dan alles
door de blender et voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band.

De feestelijke Amsterdamse Klezmer Band staat al wel bekend om haar niet-traditionele vertolkingen van klezmer en Balkanmuziek. Naast het meeslepende virtuoze instrumentale spel is er ook veel vocale inbreng, zoals bij de zonnig klinkende Braziliaanse intro’s, gevolgd door de humoristische Nederlandstalige rap.

Het verhaal van de AMSTERDAM KLEZMER BAND begon in 1996. Een aantal Amsterdamse jongens met joodse achtergrond raakten geïnspireerd door de pakkende geluiden van de Klezmer muziek en begonnen op straat muziek te maken. Sinds toen heeft de band zich ontwikkeld tot een zevenkoppige formatie wat nu de Klezmer en Balkan muzikale trots is van Nederland. Ze zijn al 25 jaar lang een vaste waarde op festivals, in clubs en in theaters zowel binnen als buiten Nederland.
Je kon de band al eerder bewonderen op festivals als Sziget, Into The Great Wide Open, Fusion Festival,Hong Kong Jazz, Woomad, North Sea Jazz en Lowlands en North Sea Jazz en zij die daar bij waren, kunnen beamen dat shows van het opzwepende gezelschap zowel serieuze, emotionele als vrolijke tonen kent, maar uiteindelijk altijd uitmondt in één groot feest.

Lees minder

Waar is het?

Borg Nienoord
Nienoord 1
9351 AC LEEK
0594 512370
www.grandcafe-borgnienoord.nl