Dag van de Architectuur: Peddelen door de Periferie

19 juni, Station in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Twee fietsroutes met audiotour door 20 jaar architectuur en ruimtelijke ontwikkeling van Leeuwarden. Klimaatneutraal en coronaproof zijn de toverwoorden van het moment. Daarom biedt Attiek speciaal voor de Dag van de Architectuur 2021 twee audiotours die individueel (coronaproof) kunnen worden afge...

Lees meer

Twee fietsroutes met audiotour door 20 jaar architectuur en ruimtelijke ontwikkeling van Leeuwarden.

Klimaatneutraal en coronaproof zijn de toverwoorden van het moment. Daarom biedt Attiek speciaal voor de Dag van de Architectuur 2021 twee audiotours die individueel (coronaproof) kunnen worden afgelegd op de fiets (klimaatneutraal). De routes, die werken via izi.TRAVEL op je mobiele telefoon of tablet, voeren langs architectonische hoogtepunten en bijzonderheden van de laatste twintig jaar.

Om drukte te vermijden worden de randen van de stad opgezocht. De afgelopen twintig jaar is Leeuwarden aan haar randen flink uitgebreid en ingebreid, dus hier is veel te zien en te beleven.

De meeste objecten op de route zijn voorzien van een korte toelichting door Attiek, die naar keuze kan worden gelezen of beluisterd. Daarnaast hebben we van een aantal ‘krenten in de pap’ de architect bereid gevonden om een gesproken uitleg te geven. Je krijgt zo een unieke kans de architect te horen spreken over zijn of haar eigen ontwerp terwijl dat pal voor je neus staat.

Er zijn onder meer toelichtingen opgenomen van Bauke Tuinstra en Doeke van Wieren (TWA Architecten), Karin Couwenbergh (Karin Couwenbergh Architect), Bart Cilissen (Achterbosch Architecten). Ook landelijk bekende architecten als Liesbeth van der Pol en Herman Hertzberger hebben hun medewerking toegezegd.

Er is keuze uit een noordelijke audiotour (inbreidingsroute) en een zuidelijke audiotour (uitbreidingsroute). Start- en eindpunt is het Stationsplein, zodat ook bezoekers van buiten met een OV-fiets kunnen deelnemen. De routes zijn vrij uitvoerig, maar kunnen worden afgesneden of ingekort. Ze blijven ook na de Dag van de Architectuur beschikbaar, via de website van Attiek.

Alleen op de Dag van de Architectuur is in beide routes voor alle deelnemers een verrassing ingebouwd. Beide routes werken met de izi.TRAVEL-app, gratis te downloaden in de AppStore (Iphone of Ipad) en Playstore (Android of Tablet). Om de door Attiek gemaakte routes voor de Dag van de Architectuur te kunnen zien, moet je na het downloaden van de app een code invoeren. Deze code is binnenkort te vinden op de website van Attiek.

Het gebruik van de app en deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis en gebeurt geheel op eigen risico. Aanmelden is niet nodig. Ook na de Dag van de Architectuur blijven de routes op izi.TRAVEL te raadplegen. Alle informatie is ook te vinden op onze website: www.attiek.nl

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Station
Stationsplein 1
8911 AC LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader