DagDelen

22 juli t/m 24 juli, Museum Klooster Ter Apel in TER APEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hoe vind je een moment van stilte en bezinning? Kunstenaar Josefien Alkema vond inspiratie in Middeleeuwse getijdenboeken en deelt deze ervaring delen in een interactief kunstproject: DagDelen. In dit project word je uitgenodigd om een bladzij van je leven te maken en te delen, wat onderdeel word...

Lees meer

Hoe vind je een moment van stilte en bezinning?

Kunstenaar Josefien Alkema vond inspiratie in Middeleeuwse getijdenboeken en deelt deze ervaring delen in een interactief kunstproject: DagDelen. In dit project word je uitgenodigd om een bladzij van je leven te maken en te delen, wat onderdeel wordt van een groter geheel.

In de zomervakantie kun je ook op locatie meedoen, in de kerk van Eenrum –in de route van het kunstproject Monnikenwerk- en in het Klooster ter Apel.


Dagdeel
Als deelnemer aan dit project laat je een bladzijde uit je leven zien. Met beelden, tekeningen, foto’s, collage, tekst en kleur maak je zelf een pagina van een beeldend getijdenboek.

Deel je dag
Als je mee wilt doen, kun je op een van de locaties langskomen of je aanmelden via de mail, dan krijg je een lege bladzijde toegestuurd met instructie. De pagina die je hebt gemaakt stuur je vervolgens terug in de bijgevoegde retourenvelop.

Getijdenboek voor nu

Een getijdenboek werd in de middeleeuwen gebruikt voor persoonlijke contemplatie. Josefien Alkema vroeg zich af hoe dit er nu uit zou zien. Hoe vind je een moment van bezinning?

De houding van een kloosterling kun je in je werk (ook als kunstenaar) goed gebruiken; werken in een ritme, geconcentreerd. Sta een moment stil en kijk naar jezelf en je omgeving met aandacht en verwondering: alles is waardevol, kleine en grote dingen. In dit project kun je zelf een ervaring opdoen met deze manier van werken en leven.

De ingestuurde pagina’s worden ge-upcycled: het origineel dat je instuurt zal niet herkenbaar blijven, het wordt verknipt, verscheurd of versnipperd. Stukken en details worden gebruikt in een nieuw kunstwerk. De aandacht en momenten die door de deelnemers zijn verbeeld worden in dit kunstwerk met elkaar verbonden: alle gedeelde ervaringen vormen samen een nieuw beeldend getijdenboek.

Door een eenheid te maken van alle bijdragen wil Josefien betekenis geven aan de verhalen en levens die verbeeld zijn. Dit sluit aan bij haar manier van werken de afgelopen jaren: van oude tekeningen nieuwe kunstwerken maken, de geschiedenis en de tijd zo opslaan en comprimeren in een werk.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 22 juli 2021 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: excl. entree museum; activiteit gratis .

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 35
9561 LH TER APEL
0599 581370
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader