Das Wohltemperierte Klavier deel II

18 juni, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms. Das Wohltemperierte Klavier deel II Das Wohltemperierte Klavier is met voorsprong de belangrijkste collectie solowerken voor een toetsinstrument uit de barokke periode. Het werk bestaat uit twee boeken met ieder 24 preludes en fuga’s in a...

Lees meer

Bachs belangrijkste klavierwerk gespeeld door Marcel Worms.

Das Wohltemperierte Klavier deel II

Das Wohltemperierte Klavier is met voorsprong de belangrijkste collectie solowerken voor een toetsinstrument uit de barokke periode. Het werk bestaat uit twee boeken met ieder 24 preludes en fuga’s in alle toonsoorten. Een fascinerende reis door het hoofd van Bach.

Beleef deze bijzondere avond en luister naar dit magnifieke klavierwerk en het spel van de zeer veelzijdige en virtuoze pianist Marcel Worms!

Toekomstbestendig
Het Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach zou wel eens het meest toekomstbestendige werk ooit kunnen zijn. Deze muziek spreekt al eeuwenlang aan in alle facetten: zij is te voelen, te denken, te ervaren. In hun architectonische gelaagdheid blijven de tweemaal 24 preludes en fuga’s generatie op generatie boeien. Beinvloed door het Wohltemperierte Klavier schreef Sjostakovitsj 24 preludes en fuga’s opus 87 en 24 preludes (zonder fuga’s) opus 34. Chopin componeerde 24 preludes opus 28. Mozart maakte bewerkingen voor strijktrio KV 404 en 405. Beethoven speelde het werk als wonderkind voor publiek.

Marcel Worms studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tevens volgde hij lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha. Na zijn eindexamen specialiseerde hij zich in kamermuziek en in 20ste-eeuwse pianomuziek. Marcel Worms is actief als kamermuziekspeler en als solist. Hij stelde concertlezingen samen met de auteurs Jan Brokken, K.Schippers, A.L.Snijders en Marja Vuijsje.

Organisatie Appassionata

Website: appassionata-leeuwarden.nl

Lees minder

Data en tijden

vr 18 juni 2021 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 22.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 22,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader