David Newbould

25 september, Kunstcafé Appelscha in APPELSCHA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zondagmiddag 25 september 2022 komt David Newbould optreden in Kunstcafé Appelscha. Een singersongwriter uit Tennesee, USA. David Newbould leeft het leven. Sinds hij zijn carrière een kickstart gaf met Big Red Sun uit 2007, heeft hij zijn sporen verdiend als een heartland roots-rocker, Americana-art...

Lees meer

Zondagmiddag 25 september 2022 komt David Newbould optreden in Kunstcafé Appelscha. Een singersongwriter uit Tennesee, USA. David Newbould leeft het leven. Sinds hij zijn carrière een kickstart gaf met Big Red Sun uit 2007, heeft hij zijn sporen verdiend als een heartland roots-rocker, Americana-artiest en versterkte folksinger.

Met een veelgeprezen repertoire, duizenden live optredens en plaatsingen in programma’s als Criminal Minds en Dawson’s Creek, heeft David Newbould zijn eigen plek veroverd in de roots-rockwereld.

Newbould is niet gewend stil te zitten. Geboren in Toronto, verhuisde hij als tiener naar New York City en dompelde zich onder in de levendige muziekscene van Austin voordat hij zich uiteindelijk in Nashville vestigde. Daar vond hij een gemeenschap die net zo divers was als zijn eigen geschiedenis. Albums zoals Tennessee uit 2013 schenen een licht op zijn intercontinentale reizen en innerlijke reis. Op de album Sin & Redemption uit 2019 is hij de frontman van een A-lijst studioband met als leden drummer Brad Pemberton (Steve Earle, Ryan Adams) en rocklegende Dan Baird (Satellieten van Georgië).

Hij slaat een nieuwe pagina om met zijn vierde volledige studioalbum, Power Up!, een plaat waarvan de boodschappen van volharding en onwankelbare overleving worden voortgestuwd door de vet, grit en gitaargedreven swagger van rock & roll. Met een veelgeprezen repertoire, duizenden live optredens en plaatsingen in programma's als Criminal Minds en Dawson's Creek, heeft David Newbould zijn eigen plek veroverd in de roots-rockwereld.

Tekst is vrij vertaald uit het Engels © David Newbould. Fotorechten: Ryan Knaack, Duke's Nashville.
Tekst vrij vertaald ©David Newbould, fotorechten Ryan Knaack.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 14:30 - 16:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: https://kunstcafeappelscha.nl/product/david-newbould-americana-rock-roll-en-folkmuziek/.

Waar is het?

Kunstcafé Appelscha
Van Emstweg 85
8426 BT APPELSCHA
0620415136
https://kunstcafeappelscha.nl/
welkom@kunstcafeappelscha.nl

€ 10,00