David van Laar - If music be the food of life

8 oktober, H Kerk in SEBALDEBUREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

If music be the food of love Countertenor David van Laar zingt Purcell, Schütz en Bach De bekende zanger David van Laar brengt op zaterdag 8 oktober een parelend barok programma ten gehore in de Dorpskerk van Sebaldeburen. De gekozen werken zijn toegespitst op de stem van deze van oorsprong Gron...

Lees meer

If music be the food of love

Countertenor David van Laar zingt Purcell, Schütz en Bach

De bekende zanger David van Laar brengt op zaterdag 8 oktober een parelend barok programma ten gehore in de Dorpskerk van Sebaldeburen.

De gekozen werken zijn toegespitst op de stem van deze van oorsprong Groninger countertenor. Nederlands bekendste luitist Mike Fentross is ook weer van de partij en zal tevens enkele soli op de theorbe laten horen – zoals alleen hij dat kan. Tymen Jan Bronda begeleidt en soleert op orgel.

Het hoogtepunt van het programma betreffen de werken van Henry Purcell (circa 1659-1695). Op de lessenaar prijken onder meer If music be the food of love, April who till now, en When I am laid (alle Purcell).
Zaterdag 8 oktober
20:00 uur Dorpskerk Sebaldeburen

David van Laar, countertenor
Mike Fentross, theorbe
Tymen Jan Bronda, orgel
kaarten á 12 euro aan de kerk

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn bachelor en master sloot hij allebei cum laude af. Hij studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer.
http://www.davidvanlaar.nl

Mike Fentross studeerde luit en barokgitaar bij luitpionier Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was na het behalen van zijn diploma de eerste professionele barokgitarist in Nederland. Direct na zijn studie werkte hij als continuospeler in toonaangevende barokensembles, zoals Les Arts Florissants, Combattimento Consort Amsterdam en Al Ayre Español. https://mikefentross.com

Tymen Jan Bronda, van origine organist, is initiator, artistiek leider en dirigent van het door hem in 2006 opgerichte Luthers Bach Ensemble. Hij kreeg zijn eerste orgelles toen hij zeven jaar was. In 2012 nam Tymen Jan het initiatief tot een actie voor reconstructie van het voormalige Schnitgerorgel (1699/1717) van de Lutherse kerk in Groningen. Het klinkende resultaat van deze succesvolle actie, het door Bernhardt Edskes gebouwde barokorgel, kon in 2017 in gebruik worden genomen.
https://tymenjanbronda.nl https://www.facebook.com/tymen.bronda

Lees minder

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.00

Waar is het?

H Kerk
Provincialeweg 44
9862 PE SEBALDEBUREN

€ 12,00