De 4e Magnifieke Miniaturen Tentoonstelling

8 augustus t/m 3 oktober, Museum Møhlmann in APPINGEDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

105 gerenommeerde kunstenaars tonen ca. 400 miniatuur kunstwerken. December vorig jaar moesten de musea dicht. Lang dicht. Alles werd afgelast, veel telkens verwachtingsvol aangepast. Pas op 5 juni mochten ze weer open. Alle musea moesten improviseren. Ook Museum Møhlmann, dat van alles uit de kast...

Lees meer

105 gerenommeerde kunstenaars tonen ca. 400 miniatuur kunstwerken.

December vorig jaar moesten de musea dicht. Lang dicht. Alles werd afgelast, veel telkens verwachtingsvol aangepast. Pas op 5 juni mochten ze weer open. Alle musea moesten improviseren. Ook Museum Møhlmann, dat van alles uit de kast trok en met schoonheid uit de eigen collecties weer een blos van leven op de krijtwitte wanden bracht. Dat was mooi. Maar nog mooier en fijner wordt het, als daar kakelvers werk van bevlogen kunstenaars bij hangt. En dat moment is nu. Nu, omdat er weer afspraken konden worden gemaakt met de ruim 150 kunstenaars door het hele land, die in meer of mindere mate aan dit museum verbonden zijn. Het museum pakt dan ook meteen maar groot, én klein, uit. Het doet dat met de 4e Magnifieke Miniaturen Tentoonstelling. Klein in formaat, maar groot in getal, want 105 kunstenaars doen mee.

Het is nu de vierde keer op rij dat kunstenaars zich in allerlei technieken uitleven op een vlakje dat niet groter is dan 14x14 centimeter, of 14x14x14 centimeter in de ruimte. Daar moet u, als publiek, overigens niet te licht over denken. Het is door het kleine formaat bijvoorbeeld niet sneller klaar. Integendeel. Een goed resultaat op een dergelijk klein formaat vereist een scherpe blik, een vaardige hand, geestelijke souplesse en voor alles: absolute trefzekerheid. De hoeveelheid en variatie is enorm. En de 1,5 meter afstand geldt niet: u mag er met uw neus boven op! Dus kom gauw langs, kom kijken, laat de Muzen u omarmen.

U bent als altijd van harte welkom!

Lees minder

Data en tijden

zondag 8 augustus 2021 t/m zondag 3 oktober 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 8.00
Kinderen : Gratis (t/m 9 jaar)
Kinderen : € 4.00 (10 t/m 16 jaar )

Toelichting: Omdat Museum Møhlmann een particulier museum is, is de museumjaarkaart e.a. niet geldig. Het museum heeft wel een eigen Vriendenkaart..

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Møhlmann
Westersingel 102-104
9901 GK APPINGEDAM
0596 682856
www.robmohlmann.nl
info@museummohlmann.nl

Gerelateerde evenementen

Loader