uitverkocht

De 50 meest bijzondere Friese WOII-foto’s

15 januari 2020, Provinsjehûs Fryslân in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Presentatie van de 50 meest bijzondere WOII-foto’s van Fryslân Graag vooraf aanmelden. Beperkt aantal kaarten beschikbaar!! Op woensdag 15 januari worden in het provinciehuis in Leeuwarden de 50 meest bijzondere Friese oorlogsfoto’s gepresenteerd. De foto’s zijn door het publiek gekozen in het k...

Lees meer

Presentatie van de 50 meest bijzondere WOII-foto’s van Fryslân

Graag vooraf aanmelden. Beperkt aantal kaarten beschikbaar!!

Op woensdag 15 januari worden in het provinciehuis in Leeuwarden de 50 meest bijzondere Friese oorlogsfoto’s gepresenteerd. De foto’s zijn door het publiek gekozen in het kader van het project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’.

De afgelopen weken heeft het publiek via de Leeuwarder Courant kunnen stemmen op een selectie van 140 foto’s over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Fryslân. Daaruit is deze selectie van 50 foto’s gekomen.

Commissaris van de Koning Arno Brok opent de avond, en Frits Barend geeft een lezing over de onderduikervaring van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Fryslân.

Voor het publiek zijn 100 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via: presentatiewo2fotos.eventbrite.nl

Het project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een landelijk project dat in het kader van 75 jaar vrijheid wordt uitgevoerd door het
NIOD Institute for War, Holocaust and Genocide Studies in opdracht van Platform WO2. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.

Uit de 50 Friese foto’s worden de 25 foto’s met het hoogst aantal stemmen opgestuurd naar het landelijk burgerpanel. Dat panel kiest uiteindelijk, uit alle inzendingen, de 100 meest bijzondere foto’s. Van deze foto’s wordt een nationale tentoonstelling gemaakt die eind maart 2020 in de Tweede Kamer wordt onthuld.

Werkgroep
De eerste selectie van 140 foto’s is gedaan door de provinciale werkgroep, die bestaat uit medewerkers van Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden en Fries Verzetsmuseum. Daarnaast zijn de Provincie Fryslân, de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân betrokken bij het project.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 15 januari 2020 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Provinsjehûs Fryslân
Tweebaksmarkt 52
8911 KZ LEEUWARDEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader