De B.J.Hegen Bluesband

27 november, Dorpshuis in WIRDUM GN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hank van der Veen drums Bé Hegen gitaar, zang, en bluesharp Frans Többen bas Jan Warntjes piano B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te...

Lees meer

Hank van der Veen drums
Bé Hegen gitaar, zang, en bluesharp
Frans Többen bas
Jan Warntjes piano

B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen (Assen, 1942), bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 40 jaar een wisselende muzikale carriere. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60. Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek.

Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King.

B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie heeft gegeven. Elke vergelijking gaat artisitiek en inhoudelijk mank, maar B.J. Hegen mag, zeker in het Noorden van het land, een evenknie genoemd worden naast bluescoryfeeen als Harry Muskee (Cuby and the Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy an the Aces): ze zijn alle drie goed in hun eigen stijl.


Jan Warntjes (Drieborg, 1942) leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl , Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien.
Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord Holland), en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazz cafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt. Samen met Hegen vormen ze een authentiek Blues duo'

Voorheen:
*Pianist van de La Vida Jazz Band.
*Pianist B.J. Hegen Blues Band
*Pianist voor het verzorgen van de muziek bij destijds de RONO.
*Pianist van de Downtown Blues Band
*Pianist van Blues Power
*Solo Pianist in het vertolken van de Authentieke Piano blues.
*Pianist van het Duo B.J. Hegen & Jan Warntjes
*Begeleidde bekende Amerikaanse artiesen zoals o.a. Frank Frost, Eddie Burns, en Guitar Red.

Hank v/d Veen
Hank van der Veen is woonachtig in Assen geboren 04-01-1974 Stadskanaal.Zijn beroep is zoals vele Bluesmusici vrachtwagenchauffeur, H.B.Edwards, Morris Holt, Little son Jackson, om maar een paar te noemen gingen hem voor. Zijn hoofdinstrument is Drums maar Hank bespeeld ook Gitaar en Harp. Storyma’s, Brownies, Cimmarron, Tenderfeet, Wild West Wind, Keep on Movin enkele bands waar hij zijn ervaring heeft opgedaan speel nu ook nog in Blueslines. Hank bespeelt de Drums zoals men nog zelden aantreft. Het vertoont een gelijkenis met B.V. Peck Curtis. Het weglaten is zo belangrijk in de Blues. Sinds een half jaar is Hank in dienst bij de B.J.Hegen Blues Band.

Frans Többen
Frans Többen Bassist B.J.Hegen Blues Band. De allereerste muzikale bezigheden lagen bij de drumband die was opgericht in het café van Frans zijn ouders.Hier stonden ook twee piano’s, maar bij het horen van de shadows bleken er ook andere instrumenten te bestaan Namelijk de Basgitaar. Dit is na 50 jaar nog steeds zo.

In de jaren 64/67 was hij erg actief in de Noordelijk provincies, Nederland en toen Duitsland met The Marvins, met als hoogtepunt een optreden in de Niedersachsen Halle- Hannover.De bands hebben niet het eeuwige leven , dat bleek wel in de loop der jaren. Samso’s Power, Tickle the Downtown Blues Band en incidentiele optredens met de B.J. Hegen Blues Band en Tegenwoordig actief met The Stokers en nog een Shadows Band.
Het is een kleine samenvatting van gepassioneerd muziek maken die je steeds dichter bij de kern brengt. De eenvoud en de Harmonie

Lees minder

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Dorpshuis
Fromaweg 2
9917 PR WIRDUM GN
0596 620300

€ 5,00