geannuleerd

De Bom

24 augustus t/m 29 augustus, Havelterberg in HAVELTE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nucleaire kernkoppen midden in Drenthe. De Koude Oorlog kwam in Havelterberg heel dichtbij. Hier werden - het was publiek geheim - nucleaire kernkoppen bewaard op de Site, op een stuk Amerikaans grondgebied. Het gaf de herhaling in het rustige Havelte. In 1981, midden in de Koude Oorlog, kondigde d...

Lees meer

Nucleaire kernkoppen midden in Drenthe. De Koude Oorlog kwam in Havelterberg heel dichtbij. Hier werden - het was publiek geheim - nucleaire kernkoppen bewaard op de Site, op een stuk Amerikaans grondgebied.

Het gaf de herhaling in het rustige Havelte. In 1981, midden in de Koude Oorlog, kondigde de NAVO aan dat ze 572 Amerikaanse kruisraketten wilden plaatsen in vijf West-Europese landen, waaronder Nederland, het was de aanleiding tot de grootste protestdemonstraties die ons land heeft gekend. De demonstranten beperkten zich niet tot Amsterdam en Den Haag en 'ook ten strijde' in Drenthe.

Voor het eerst uitgebrachte Peergroup samen met RTV Drenthe en het Nederlands Militair Historisch Instituut de verhalen van en omwonenden indringend in beeld. De gevoelens, anekdotes en herinneringen komen samen in vijf theatrale ooggetuigenverslagen op en rond de oude nucleaire Site in Havelterberg.

In deze nieuwe versie van De Bom richten we ons op persoonlijke verhalen van ooggetuigen van de Koude Oorlog in Havelte-Drenthe. We deze plaatsen verhalen op en rond de Site, de plek waar de kernkoppen lagen opgeslagen en werden bewaakt, waar we het publiek in kleine groepen ontvangen (circa 25 deelnemers per groep). Tijdens deze tocht krijgt het publiek 5 scènes te zien gemaakt zijn door nieuwe makers

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader