De Deelen: het lied van het riet

14 november, Doopsgezinde Kerk in DE KNIPE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kester Freriks verzorgt op 14 november de eerste Sjoerd de Vries lezing in Doopsgezinde Kerk van De Knipe Kester Freriks verzorgt eerste Sjoerd de Vries lezing Op uitnodiging van de Stichting Sjoerd de Vries zal schrijver Kester Freriks op zondag 14 november vanaf 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk...

Lees meer

Kester Freriks verzorgt op 14 november de eerste Sjoerd de Vries lezing in Doopsgezinde Kerk van De Knipe

Kester Freriks verzorgt eerste Sjoerd de Vries lezing

Op uitnodiging van de Stichting Sjoerd de Vries zal schrijver Kester Freriks op zondag 14 november vanaf 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk van De Knipe de eerste Sjoerd de Vries lezing verzorgen: De Deelen: het lied van het riet.

In de lezing legt Freriks de nadruk op De Vries’ schilderkunst in relatie tot het Friese landschap, waarbij de auteur ingaat op de symboliek van het riet, zoals De Vries dat vastlegde in zijn series ‘De Deelen’ en ‘Het lied van verdriet’. Ook vergelijkt hij de historische kaarten van Friesland, met name van De Deelen, met het werk van De Vries, een originele invalshoek die in de schilderkunst te zelden wordt gebruikt.

Kester Freriks (1954) is essayist, roman- en natuurschrijver. Hij heeft veertig titels op zijn naam staan, waaronder romans, poëzie, essays, vogelboeken en natuurbeschrijvingen. Hij ontving de Van der Hoogt-prijs voor Literatuur en werd tweemaal genomineerd door de Jan Wolkers Prijs voor het Beste Natuurboek en voor de Jan Hanlo Essayprijs. Recente publicaties zijn De kleuren van het wad. Van bedreigde zee tot Werelderfgoed; Verborgen wildernis. Over ruige natuur & kaarten in Nederland; Vogels kijken. Alle 300 Nederlandse vogelsoorten en Stilte, ruimte duisternis. Verkenningen in de natuur. Daarnaast schreef hij essays en catalogi over het werk van onder meer Jaap Min, Tjibbe Hooghiemstra en Philip Akkerman. Samen met Anita van Os van Galerie De Roos van Tudor stelde hij in Tresoar een expositie samen met historische kaarten en hedendaagse kunstwerken uit de collectie van De Roos van Tudor (2012).

Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan de cultuur- en boekenredactie van NRC. Hij verblijft regelmatig in Friesland, aanvankelijk vele jaren in Hemrik en thans in een veenarbeidershuisje in de Groote Veenpolder.

De Stichting Sjoerd de Vries wil het werk van de kunstenaar Sjoerd de Vries (1941-2020) traceren, inventariseren en documenteren. De Stichting streeft naar het onder de aandacht brengen (en houden) van het werk van Sjoerd de Vries, vanwege het belang van en de waardering voor zijn authentieke oeuvre en onderscheidende signatuur.

De lezing duurt ongeveer drie kwartier. Daarna is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen en een korte nazit met een hapje en een drankje.

Datum: 14 november 2021
Tijd: 15.00-17.00 uur
Plaats: Doopsgezinde Kerk De Knipe, Ds. Veenweg 61, 8456 HK De Knipe.
Parkeren kan op het grasveldje bij de Jan Jonkmanweg.

Kaarten à €7,50 zijn te reserveren via: info@stichtingsjoerddevries.frl

Voor informatie over de auteur: www.kesterfreriks.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 14 november 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Ds. Veenweg 61
8456 HK DE KNIPE

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader