De Duivel Ligt Altijd op de Loer

13 juni, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een middag vol unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong, bijgestaan door Willem de Vries en muzikaal omlijst door singer-songwriter Ivo Poelsma en bassiste Elvira van Poelgeest. Bij alle groten der aarde kwam de Jong backstage, in de hotelkamer of thuis op de ...

Lees meer

Een middag vol unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong, bijgestaan door Willem de Vries en muzikaal omlijst door singer-songwriter Ivo Poelsma en bassiste Elvira van Poelgeest.

Bij alle groten der aarde kwam de Jong backstage, in de hotelkamer of thuis op de bank. Hij verzamelde hoogtepunten in het zeer goed ontvangen boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’. In de gelijknamige voorstelling die hij maakt met Willem de Vries wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. De Jong put niet alleen uit zijn boek; ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen.

Harry de Jong maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life (Revolver), OOR, Humo en de Australische Rolling Stone. Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood. Een mooie anekdote is ook nog dat Joan Armatrading op een goede dag de Jong thuis opbelde om zelf een afspraak te maken voor een interview. Harry stond in de tuin stond te schoffelen en zijn vrouw antwoordde ‘dat het even niet uitkwam en dat ze snel zou worden teruggebeld’.. Het tekent zijn unieke reputatie.Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor VARA/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker.

De middag wordt gecomplementeerd met singersongwriter Ivo Poelsma en bassiste Elvira van Poelgeest die songs spelen die horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk 'Walk the Line', over het leven en de muziek van Johnny Cash. Elvira van Poelgeest verdiende haar muzikale sporen in diverse rockabillybands en is een kenner van het werk van Johnny Cash.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 juni 2021 : 15:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 13.50 € 13.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 13,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader