De Faam de Baas

9 september t/m 15 oktober in Div. locaties in PROV FRIESLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Faam De Baas

Wie is de baas in huis? Wat is echte liefde? En wie houdt wie voor de gek? Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus, zijn huishoudster Serpintsje en zijn knecht Bokke in deze komische opera De Faam De Baas. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.
De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Met deze vertaling en onze voorstelling willen wij dicht bij het publiek komen. De opera is vertaald naar een combinatie van Fries en Nederlands. Voor iedereen te volgen dus. De locaties waar wij spelen zijn ook klein en intiem van opzet. Opera op de huid.

De eerste 50 reserveerders ontvangen een gratis programmaboekje!

Arrangementen

Zitten als een Baas tijdens de voorstelling: Faam-arrangement
Voor de voorstellingen in Leeuwarden en St. Jacobiparochie is een Faam-arrangement te boeken. Voor beide arrangementen geldt een beperkt aantal kaarten. In Leeuwarden is het Faam-arrangement tijdens de pauze, in St. Jacobiparochie voor de voorstelling waardoor de aanvangstijd vervroegt naar 14:30. 
 
Dinerarrangement Oranjewoud
Diner-arrangement (excl. toegang opera) te boeken via: www.tjaarda.nl/defaamdebaas
Arrangement met diner én overnachting (excl. toegang opera) te boeken via: www.tjaarda.nl/defaamdebaas
 

Locaties

Klein Jagtlust, Oranjewoud – Voorpremière
Als je De Faam de Baas in Klein Jagtlust bezoekt, kom je niet alleen op een locatie die normaal gesproken niet te bezichtigen is, je ziet de voorstelling ook nog eens in heel intieme setting. Doordat de voorstelling plaatsvindt in de knusse woonkamer, zit je bijna bij de Baas op schoot!
Klein Jagtlust is een monumentaal pand in de bossen dichtbij Heerenveen. Ook de omgeving (Oranjewoud) is een bezoekje waard. De omgeving beter leren kennen én er een echte avond uit van maken, wordt extra leuk met het diner-arrangement in hotel Tjaarda, op loopafstand van Klein Jagtlust. Er is zelfs de mogelijkheid een hotel-arrangement te nemen, waarmee je ook nog kunt overnachten in het hotel.

NB Tijdens deze voorpremière wordt zonder ensemble gespeeld, daarom geldt een aangepast tarief

Koepeltheater, Leeuwarden – première
De sfeer en akoestiek van een kerk, én de ambiance van een theater in één. Dat krijg je als de voorstelling De Faam de Baas bezoekt in het Koepeltheater in Leeuwarden (premiere). 
De kerk is een rijksmonument met een prachtige uitstraling, en is recentelijk (met behoud van karakter) omgevormd tot theater.  Kom (opnieuw) kennismaken met dit karakteristieke gebouw en vier met ons de première van De Faam de Baas!

Boerderij Zuiderend, Suwâld 
In de buurt van Leeuwarden en het Prinses Margrietkanaal ligt het idyllische dorpje Suwâld. De Faam vindt hier haar plaats in het voormalig bakkershuis en boerderij aan het kanaal. De voorstelling wordt gespeeld in de rustieke boerenschuur. We rekenen op een mooie nazomeravond, maar het kan geen kwaad om voor de zekerheid warme kleding of een plaid mee te nemen. Zuiderend 31, Suwâld. 

De Spylder, Warns
In Warns speelt de Faam de Baas in een kerkje dat in 2002 is omgebouwd tot theater. Een klein, knus theater en met slechts een beperkt aantal plaatsen. Reserveer daarom snel! Op deze locatie is een pauze-arrangement mogelijk: laat je verrassen door de Faam. Je bezoekt niet alleen de voorstelling, maar in de pauze serveert de Faam koffie, thee en verschillende soorten kleine gebakjes. 

Groate Kerk, Sint Jacobiparochie
De Groate kerk is niet voor niets een veelgebruikte locatie voor muziek en theater in de wijde omgeving. Een mooi gebouw in een prachtige omgeving. 

Links

www.defaamdebaas.nl

De Faam de Baas

9 september 2017, Oranjewoud

De Faam de Baas

Middagvoorstelling 9 september 2017, 16:30 - 17:30, Oranjewoud

De Faam de Baas

17 september 2017, Leeuwarden

De Faam de Baas

6 oktober 2017, Suwâld

De Faam de Baas

8 oktober 2017, Warns

De Faam de Baas

15 oktober 2017, St. Jacobiparochie

Data en tijden

zo 17 september 2017 : 15:00 - 16:30

Toelichting: De voorstellingen in Oranjewoud zijn om 16:30 - 17:30 en 20:00 - 21:00 en hebben geen pauze, de overige voorstellingen wel. LET OP: als je een arrangement boekt in St. Jacobiparochie is de aanvangstijd 14:30 ipv 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 12.00
Kinderen : € 8.00
65 plus : € 12.00
CJP : € 8.00

Toelichting: De eerste 50 reserveerders ontvangen een gratis programmaboekje! Voor de locatie Oranjewoud geldt een ticketprijs van € 10,00 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen/CJP. Voor de overige locaties € 12,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen/CJP. Voor de arrangementen gelden afwijkende prijzen.. Kinderprijs geldig t/m 12 jaar.

Waar is het?

Div. locaties

0002 AA PROV FRIESLAND

€ 12,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen