De Geschiedenis van het Portret en De Kunst van het Portret

25 juni, Galerie Autrevue in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Waarom kijken miljoenen mensen naar de Mona Lisa van Leonardo da Vinci? Je staat lang in de rij, mag even naar het kleine schilderij kijken en moet dan weer doorschuiven. Wat heeft zij, dat anderen graag willen? Wat boeit ons zo in dit schilderij? Wat is het geheim van een goed portret? Omdat we gr...

Lees meer

Waarom kijken miljoenen mensen naar de Mona Lisa van Leonardo da Vinci? Je staat lang in de rij, mag even naar het kleine schilderij kijken en moet dan weer doorschuiven. Wat heeft zij, dat anderen graag willen? Wat boeit ons zo in dit schilderij? Wat is het geheim van een goed portret?

Omdat we graag geheimen met je delen, krijg jij deze uitnodiging.

In Galerie Autrevue is t/m 26 juni de tentoonstelling ‘De Kunst van het Portret – veelzijdig als de mens.’ Een galerij vol portretten van verschillende klassiek geschoolde kunstenaars, elk met een eigen visie, een eigen handschrift, een eigen techniek. Iedere portretliefhebber wordt er blij van.

Op 25 juni vertelt José van den Ende - Klerk, gepensioneerd docente kunst- en cultuur, je graag meer over de geschiedenis van het portret. Elke periode kent immers zijn eigen ideeën, opdrachtgevers en eigen verzamelaars. Wat is de toegevoegde waarde van het geschilderde portret, nu iedereen selfies maakt? Welke rol is weggelegd voor vrouwelijke portrettisten door de eeuwen heen? Ze vertelt er met passie over.

Na de lezing neemt Gabriëlle Westra je mee langs enkele van haar portretten. Ze zoekt naar de geheime kracht van elk mens, die ze vervolgens vastlegt in olieverf. Een portret is zoveel meer dan een gelijkenis. Hoe verrijkend is het, als je dit leert zien.

Opgeven kan t/m 24 juni via de webshop van www.autrevue.nl (zie link hieronder)
https://www.autrevue.nl/product/lezing-de-geschiedenis-van-het-portret-jose-van-den-ende-25-juni-16-uur-rondleiding/

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : 16:00 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Toelichting: Vrienden van Autrevue gratis.

Waar is het?

Galerie Autrevue
Woudsterweg 4
8448 HA HEERENVEEN
06 53378851
www.autrevue.nl

€ 7,50