De Jong & De Jong

7 oktober, Grote Kerk in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De broers Euwe en Sybolt de Jong bespelen het Hillebrandorgel De Grote Kerk in Drachten gaat op vrijdag 7 oktober open voor een orgelconcert. Het duo De Jong & De Jong bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro. De broers Euwe en Sybolt de Jong zijn als orgel- en harmon...

Lees meer

De broers Euwe en Sybolt de Jong bespelen het Hillebrandorgel

De Grote Kerk in Drachten gaat op vrijdag 7 oktober open voor een orgelconcert. Het duo De Jong & De Jong bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro.

De broers Euwe en Sybolt de Jong zijn als orgel- en harmoniumduo nationaal en internationaal succesvol. In de afgelopen jaren verscheen een veelgeprezen serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. Ook maakten ze twee cd’s (Folksong en Carols) waarbij het harmonium in combinatie met een vocaal kwartet centraal staat.

Euwe de Jong (1956) heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Hij is directeur van de Schumann Akademie, de Landelijke Hogeschool voor muziekvakonderwijs te Zwolle en docent muziektheoretische vakken aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Sybolt de Jong (1961) behaalde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen het diploma Docerend Musicus Orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink (1982) en het diploma Uitvoerend Musicus Clavecimbel bij Jacques Ogg (1985). Als docent orgel, clavecimbel en ensemblespel is hij van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 7 oktober 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 8.00

Waar is het?

Grote Kerk
Zuidkade 19
9203 CK DRACHTEN
www.pgdrachten.nl