De Kolonieman Johannes van den Bosch

16 september, Reestkerk in BALKBRUG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 8 september 2022 is het 200 jaar geleden dat de eerste 10 bedelaars aankomen op de Ommerschans. Johannes van den Bosch, initiatiefnemer van onder meer de kolonie Ommerschans, presteert het om in 1822 het destijds grootste gebouw van Nederland in een recordtijd uit de grond te stampen. Wie is toch...

Lees meer

Op 8 september 2022 is het 200 jaar geleden dat de eerste 10 bedelaars aankomen op de Ommerschans. Johannes van den Bosch, initiatiefnemer van onder meer de kolonie Ommerschans, presteert het om in 1822 het destijds grootste gebouw van Nederland in een recordtijd uit de grond te stampen. Wie is toch die man die zo bepalend is geweest voor de Ommerschans en Balkbrug, indirect en direct.

Voor vereniging de Ommerschans een mooi moment om Angelie Sens uit te nodigen voor het houden van een lezing. Angelie Sens is schrijver van het boek de Kolonieman, Johannes van den Bosch, volksverheffer in naam van de Koning. Begin negentiende eeuw is Napoleon verslagen en het prille Koninkrijk der Nederlanden moet opnieuw zijn plaats in de wereld vinden. Johannes van den Bosch speelt hierin een cruciale rol. In zijn loopbaan was hij militair, minister van Koloniën en gouverneur-generaal en oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid.

In de lezing gaat Angelie Sens, cultuur-en pershistoricus en directeur Zuid-Afrikahuis, o.a. in op Van den Bosch' sociale betrokkenheid bij de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid en ook over zijn grote daadkracht in de andere koloniën, de slavernij en het cultuurstelsel.

Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl of tel: 06-13629524.

Inloop vanaf 19.30 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 september 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Toelichting: leden hebben gratis toegang.

Waar is het?

Reestkerk
Oud Avereest 5
7707 PM BALKBRUG