De Kraak op tournee

5 oktober t/m 16 oktober, Expositieschip de Eestroom a/d Willemskade in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

10 animatiefilms aan boord van het schip De Eestroom. Programma en tijden zie spinbarg.nl. Kun je houden van een zeemonster? De Kraak, een mythische reuzenoctopus, wijst je de weg door een magisch onderwaterlandschap. Stap aan boord en laat je meevoeren langs tien animatiefilms, gebaseerd op oude ...

Lees meer

10 animatiefilms aan boord van het schip De Eestroom. Programma en tijden zie spinbarg.nl.

Kun je houden van een zeemonster?

De Kraak, een mythische reuzenoctopus, wijst je de weg door een magisch onderwaterlandschap. Stap aan boord en laat je meevoeren langs tien animatiefilms, gebaseerd op oude verhalen uit het Waddengebied over mensen en legendarische zeewezens. De films - soms ontroerend, vaak ook grappig of spannend - laten zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zee-natuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos misloopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan. De Kraak maakt duidelijk hoe sterk we als mens verbonden zijn met de natuur van de Waddenzee.

De 10 animatiefilms van De Kraak zijn gemaakt door 21 animatoren en componisten uit Noord-Nederland, Duitsland en Denemarken. Alle verhalen zijn in drie talen te volgen: Nederlands, Engels en Duits. De ruimtelijke installatie, die bestaat uit abstracte schelpvormen, is ontworpen en gemaakt door Studio Peter Musschenga.

De Kraak is een initiatief van Productiehuis Spinbarg.
Productiehuis Spinbarg wil de verbeelding stimuleren en mensen met andere ogen naar hun omgeving laten kijken. Zo wil Spinbarg mensen bewust maken van de landschappelijke en (cultuur)historische waarde van die omgeving. Daarbij wordt zoveel mogelijk de verbinding gezocht tussen beeldende kunst, film, landschap, geschiedenis en (immaterieel) erfgoed.

Zie voor meer informatie: www.spinbarg.nl

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : € 7.50
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 6.50 (1 t/m 18 jaar )

Waar is het?

Expositieschip de Eestroom a/d Willemskade
Willemskade
8911 BC LEEUWARDEN

€ 7,50