De kunst van het anders zien XXXI

2 juli t/m 27 augustus, Galerie DSG (woonetage Warenhuis Vanderveen Assen) in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ook iedere blinde of slechtziende kunstenaar vindt zijn eigen weg in de zoektocht naar een kunstvorm die hem het beste past. Dat proces resulteert de ene keer in ruimtelijk werk, een andere keer tot werk in het platte vlak. Op de achtergrond kan meespelen op welke manier het kunstopject ervaren, bel...

Lees meer

Ook iedere blinde of slechtziende kunstenaar vindt zijn eigen weg in de zoektocht naar een kunstvorm die hem het beste past. Dat proces resulteert de ene keer in ruimtelijk werk, een andere keer tot werk in het platte vlak. Op de achtergrond kan meespelen op welke manier het kunstopject ervaren, beleefd kan worden.

Zo kan het zijn, dat iemand, die slechtziend is, besluit om meer op de tast te werken en te abstraheren, terwijl een grafisch vormgever die geheel blind is geworden, er desondanks voor kiest om olieverfschilderijen te maken. Het nodigt de toeschouwer uit om na te denken over verschillende manieren van “zien” en een wellicht andere visie op het bestaan. De bezoeker wordt dan ook uitgedaagd om de beelden te betasten en de schilderijen en foto’s zowel van heel dichtbij als veraf te bekijken. Ook kan men met een simulatiebril op of een blinddoek voor zelf meemaken hoe je kunst waarneemt en beleeft als je niet of weinig ziet.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 2 juli 2022 t/m zaterdag 27 augustus 2022

maandag : 12:00-18:00
dinsdag : 9:30-18:00
woensdag : 9:30-18:00
donderdag : 9:30-18:00
vrijdag : 9:30-21:00
zaterdag : 9:30-17:00

Toelichting: koopzondagen 13-17 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie DSG (woonetage Warenhuis Vanderveen Assen)
Koopmansplein 16
9401 EL ASSEN