De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw

31 oktober, Kerk van Peize in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Camarata Trajectina; klassiek. Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers e...

Lees meer

Camarata Trajectina; klassiek.

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen, hebben een bijzonder vermogen. Ze zijn iconisch, ze blijven steken in je oor, ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen en ze herinneren je aan vroegere liefdes. Muzikanten en componisten inspireren ze tot nieuwe variaties voor nieuwe bezettingen. Door dit proces van recycling blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met harp, luit, citer, blokfluiten en viola da gamba’s.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 31 oktober 2021 : 15:30 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
Kinderen : Gratis (t/m 4 jaar)
Kinderen : € 10.00 (5 t/m 18 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk van Peize
Kerkstraat 2
9321 HB PEIZE

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader