De natuur als inspiratie

22 juli t/m 16 oktober, Bibliotheek in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Durkje Haringa Aquarellen Haar vader was bekend door zijn Friese koperwerk, dus groeide Durkje Haringa in IJlst op met tekenen en schilderen. Na de Rijkskweekschool raakte haar hobby op de achtergrond, maar in 1979 pakte ze de draad in Oudega (Sm) weer op. De natuur is haar grote inspiratiebron m...

Lees meer

Durkje Haringa
Aquarellen

Haar vader was bekend door zijn Friese koperwerk, dus groeide Durkje Haringa in IJlst op met tekenen en schilderen. Na de Rijkskweekschool raakte haar hobby op de achtergrond, maar in 1979 pakte ze de draad in Oudega (Sm) weer op. De natuur is haar grote inspiratiebron met een voorkeur voor aquarelleren.

Natuur als inspiratie
De natuur in al haar gedaanten is de grote inspiratiebron voor het werk van Durkje Haringa. Te zien op deze expositie van haar landschappen in aquarel. Een techniek die haar voorkeur kreeg nadat ze ook andere technieken heeft beoefend. Naast landschappen schildert ze ook graag bloemen en stillevens. Ze won diverse prijzen met haar aquarellen, zowel provinciaal als landelijk.

Durkje Haringa werd in 1942 geboren in IJlst en groeide op met een vader die bekend was door zijn Friese koperwerk. Dus tekenen en schilderen waren haar niet vreemd. Na de Rijkskweekschool raakte haar hobby op de achtergrond, maar in 1979 pakte ze het palet weer op.

Ze volgde verschillende cursussen, werd in 1989 lid van Het Atelier in Gorredijk en een jaar later ook van ’t Bûthûs in haar woonplaats Oudega (Sm).
Sinds 1985 is haar werk in een tiental Friese plaatsen geëxposeerd en zelfs een Franse galerie in Fécamp toonde haar aquarellen. Ook is ze een trouw deelnemer aan de Kunstroute van Smallingerland. Ze is graag en vaak op Terschelling en het eiland is voor haar een natuurlijke inspiratiebron. Dat geldt ook voor De Alde Feanen vlakbij haar woonplaats.

Wilt u meer informatie of heeft een kunstwerk uw bijzondere interesse dan kunt u terecht bij de kunstenaar of bij Keunst en Keur: info@keunstenkeur.nl

Durkje Haringa
Eastersanning 11
9216WV Oudega [Sm.]
Tel. 0512-472367
www.durkjeharinga.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 22 juli 2021 t/m zaterdag 16 oktober 2021

maandag : 14:00-17:30
dinsdag : 10:30-17:30
woensdag : 10:30-17:30
donderdag : 10:30-17:30
vrijdag : 10:30-17:30
zaterdag : 10:00-14:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Bibliotheek
De Merk 31
8501 AN JOURE

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader