De Nije Symfony - Mozart Requiem en Shostakovich' 5e symfonie

27 november, Trinitas in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mozarts Requiem en Shostakovich' 5e symfonie door De Nije Symfony Verbinding en troost. Dat is wat De Nije Symfony deze middag met muziek wil bereiken. Verbinding met Oekraïense vluchtelingen, samen muziek maken die troost biedt in deze barre tijden. Op het programma: Mozarts Requiem en Shostakovic...

Lees meer

Mozarts Requiem en Shostakovich' 5e symfonie door De Nije Symfony

Verbinding en troost. Dat is wat De Nije Symfony deze middag met muziek wil bereiken. Verbinding met Oekraïense vluchtelingen, samen muziek maken die troost biedt in deze barre tijden.
Op het programma: Mozarts Requiem en Shostakovich' 5e symfonie. De werken worden uitgevoerd door het projectorkest van De Nije Symfonie, een projectkoor van Collegium Vocale Fryslân waarin ook Oekraïense vluchtelingen meezingen en zangsolisten van het Groninger Prins Claus Conservatorium: Clarisse Planchais, sopraan; Marijke Beute, alt, Twen van der Wolde, tenor en Michiel Nonhebel, bas. Koor en orkest worden gevormd door geselecteerde zo'n 150 amateurs uit heel noord Nederland. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ronald Slager.

Mozart was al ernstig ziek toen hij begon aan zijn Requiem en stierf voordat het werk gereed was. Anderen completeerden de partituur. De bijzondere versie die in dit concert wordt gepresenteerd komt het dichts bij de authentieke partituur van de componist. Vele luisteraars ontlenen troost aan dit werk en herkennen het persoonlijk lijden van de componist in de muziek.

Shostakovich zuchtte onder het regime van Stalin die precies 100 jaar gelden de macht greep. Shostakovich' muziek werd door de dictator beschouwd als 'niet dienstbaar aan de revolutie en het communisme'. In zijn 5e symfonie, die overigens wèl bij de autoriteiten in de smaak viel, neemt hij het regime subtiel op de hak.

Als u het concert bezoekt, neem dan uw smartphone mee en installeer de 'Wolfgang' app . Tijdens de voorstelling kunt u dan real-time geïnformeerd worden over wat er te zien en te horen is. Zo kunt u uw luisterervaring voorzien van een extra dimensie. De app is zo gemaakt dat u andere luisteraars niet stoort. En u kunt zich natuurlijk ook zonder apps gewoon onderdompelen in twee van de mooiste muziekstukken ooit gecomponeerd.

In Heerenveen zijn 100 vrijkaarten beschikbaar voor vluchtelingen. Meld je aan bij communicatie@nijesymfony.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00 - 17:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Voorverkoop: https://nijesymfony.nl/kaartverkoop-2/.

Waar is het?

Trinitas
Coehoorn van Scheltingaweg 1
8442 EZ HEERENVEEN
0513 623463

€ 20,00