De Ommelanden

25 september, Kerk in WESTERWIJTWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

"De Ommelanden" met als onderscheidende ondertitel “een hedendaags historisch reisverslag” wordt gepresenteerd. Het is een bijzondere set geworden, bestaande uit vier banden. Tijdens een hedendaagse reis van 23 dagen door de Ommelanden laten de reizigers Heleen van Baalen en Weiko Piebes het gebied ...

Lees meer

"De Ommelanden" met als onderscheidende ondertitel “een hedendaags historisch reisverslag” wordt gepresenteerd. Het is een bijzondere set geworden, bestaande uit vier banden. Tijdens een hedendaagse reis van 23 dagen door de Ommelanden laten de reizigers Heleen van Baalen en Weiko Piebes het gebied zien met behulp van ruim 2400 foto's. Daarnaast wordt de geschiedenis van het gebied en wat we nu nog kunnen zien (o.a. met behulp van de foto's) verteld. Hierbij wordt vaak verwezen naar bestaande literatuur voor onderwerpen die al bekend zijn. Waar er gaten in het bekende verhaal te vinden is, wordt dit zo veel als mogelijk aangevuld in "De Ommelanden".

De route en het verhaal is ontstaan door toe te geven aan de nieuwsgierigheid en het beantwoorden van de telkens ontstane vragen.
Wat bevindt zich achter deze bocht?
Waar kijken we nu eigenlijk naar?
Wat stond hier en waarom nu niet meer?

Tijdens de boekpresentatie kunnen de bezoekers van een mooi, interessant, kort en afwisselend programma gaan genieten.

Gastheer Weiko Piebes en uitgever Olaf Staal zullen hun verhaal doen over het ontstaan van deze bijzondere set boeken. Uiteraard vindt de onthulling en uitreiking plaats van het eerste exemplaar aan een speciale gast.

Daarnaast geeft Han Nijdam een minicollege over het fresco ‘De Tweekampers’ die we in de kerk kunnen vinden.

Ter afwisseling met de sprekers brengt Marlene Bakker een aantal liedjes van haar album Raif ten gehore. Deze uitgevoerde liedjes zijn welgekozen en zullen door de gastheer in samenhang gebracht worden met de set boeken, waarin ze ook een rol spelen.

(inloop vanaf 13.00)

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 13:30 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kerk
Pastoriepad
9933 TL WESTERWIJTWERD