De Postjagers ontmoet New Rhythm & Brass

27 november, Hotel Faber in HOOGEZAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze muziekmiddag zal worden georganiseerd voor de blaasmuziek liefhebbers. Het is altijd hartverwarmend om voornamelijk ouderen te zien genieten van het genre muziek zoals door beide orkesten ten gehore zal worden gebracht. Veel aanbod is er voor hun ook niet meer, zeker nu ook de Duitse TV al geru...

Lees meer

Deze muziekmiddag zal worden georganiseerd voor de blaasmuziek liefhebbers. Het is altijd hartverwarmend om voornamelijk ouderen te zien genieten van het genre muziek zoals door beide orkesten ten gehore zal worden gebracht. Veel aanbod is er voor hun ook niet meer, zeker nu ook de Duitse TV al geruime tijd gestopt is met het uitzenden van deze muziek. Uiteraard zijn ook andere belangstellende van harte welkom.

Muziek beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Vaak komen allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Ook voor mensen met dementie is dit een aangenaam uitstapje. We hopen met deze middag een bijdrage te kunnen leveren aan de sociale en culturele leefkwaliteit van inwoners of hun organisaties van de gemeente Midden-Groningen e.o.

Blaasorkest “New Rhythm and Brass” bestaat uit leden van het Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en speelt muziek die zijn oorsprong vindt in de periode van de Duitse dans- en schlagermuziek vanaf de zestiger jaren tot nu. Grote bekende is natuurlijk de band van James Last, maar daarnaast wordt er ook Noord- en Zuid-Amerikaanse en populaire muziek toegevoegd aan het repertoire van het orkest. De muzikale leiding is in handen van Klaas van der Meer uit Hoogezand.

"De Postjagers" uit Groningen is een Egerländerkapel (Nederlands kampioen Supertopklasse). Veel leden maken deel uit van Gruno's Postharmonie Groningen. De kapel richt zich met name op de Böhmische blaasmuziek (Duits/Oostenrijks/Tsjechische volksmuziek) en heeft als kapelmeester Onno Jagers, gepensioneerd professioneel muzikant als bas-tubaïst en kapelmeester bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Met name de bekende musicus Ernst Mosch heeft vanaf ongeveer 1955 met zijn orkest “Die Egerländer Musikanten” deze muziek enorm populair gemaakt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 14:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Hotel Faber
Meint Veningastraat 123
9601 KE HOOGEZAND
0598 393336
www.hotelfaber.nl

€ 5,00