De Rechtvaardigen

15 mei, Grote Kerk in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Rechtvaardigen. Een voordracht van Jan Brokken met koor en muziek van Cappella Amsterdam & Berlage Saxophone Quartet. Zondag 15 mei 15:00 uur: De Rechtvaardigen. Een voordracht van Jan Brokken met koor en muziek van Cappella Amsterdam & Berlage Saxophone Quartet. Met De Rechtvaardigen, gebaseer...

Lees meer

De Rechtvaardigen. Een voordracht van Jan Brokken met koor en muziek van Cappella Amsterdam & Berlage Saxophone Quartet.

Zondag 15 mei 15:00 uur: De Rechtvaardigen. Een voordracht van Jan Brokken met koor en muziek van Cappella Amsterdam & Berlage Saxophone Quartet.
Met De Rechtvaardigen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken, brengen auteur, koor en musici het verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk die zijn leven op het spel zette voor de vrijheid van anderen. Redder van duizenden levens, van Pools Joodse mannen, vrouwen en kinderen die naar Litouwen vluchtten en wanhopig een manier zochten om Europa te verlaten. Zwartendijk verstrekte visa waarmee Joden, met de Trans-Siberië Express, van Litouwen door de Sovjet-Unie naar Vladivostok, verder naar Japan en door naar Amerika, Shanghai en andere landen reisden en zo werden gered van de Holocaust.
Een indrukwekkend verhaal dat ook zal ingaan op de geredde Leo Adler en zijn vrouw Bella Hamburg die na een zesjarige vlucht New York bereikten, maar heimwee hielden naar hun oorspronkelijke continent en taal.
Middels voordracht van Jan Brokken, ingevlochten in muziek voor koor en saxofoonkwartet, maken we in dit doorgecomponeerde concert mee hoe goede daden van e?e?n mens duizenden mensenlevens kunnen redden.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 15:00 - 16:45

Prijzen

Volwassenen : € 21.00
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
Kinderen : € 7.50 (12 t/m 18 jaar )

Toelichting: vrienden 18,50 euro.

Waar is het?

Grote Kerk
Schoolstraat 5
7811 XX EMMEN
www.grotekerkemmen.nl