De Scheveningse Locatie

27 oktober 2021 t/m 4 februari 2022, Gemeentehuis in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dick Finkelnberg (1957) toont een collectie van zijn schilderijen geïnspireerd naar meesters uit de Romantische en Haagsche School, zoals Philips Sadee, Edward William Cooke, Andreas Schelfhout, Bernard Blommers, Johan Scherrewitz, Jozef Israel, Anton Mauve, Jacob Maris, Hendrik Willem Mesdag en vel...

Lees meer

Dick Finkelnberg (1957) toont een collectie van zijn schilderijen geïnspireerd naar meesters uit de Romantische en Haagsche School, zoals Philips Sadee, Edward William Cooke, Andreas Schelfhout, Bernard Blommers, Johan Scherrewitz, Jozef Israel, Anton Mauve, Jacob Maris, Hendrik Willem Mesdag en vele andere meesters uit die tijd.

Dick Finkelnberg is een kunstschilder uit Scheveningen. Hij woont al 40 jaar aan de kust en is gefascineerd geraakt door de zee, het vissersleven, de bevolking en de duinlandschappen.
Het schilderen heeft hij zichzelf aangeleerd. Sinds vele jaren maakt hij olieverfschilderijen op linnen maar soms ook op paneel. Veel van zijn werk heeft door de jaren heen een plek gevonden in menig huiskamer. Naast de zee en strandgezichten maakt Finkelnberg ook andere onderwerpen zoals portretten, dieren en racewagens, vaak in opdracht.

Voor deze expositie heeft Finkelnberg gekozen voor ”de Scheveningse Locatie”. Bomschuiten, strand en zee in een Haagsche School stijl. In zijn werk is de sfeer en de realiteit van de bevolking rond 1900 terug te vinden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de kunstenaar: dickfinkelnberg@hotmail.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

woensdag 27 oktober 2021 t/m vrijdag 4 februari 2022

maandag : 13:00-20:00
dinsdag : 9:00-16:00
woensdag : 9:00-16:00
donderdag : 9:00-16:00
vrijdag : 9:00-12:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader