De Snoepwinkel

1 mei t/m 24 mei, Galerie Noord in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mariëlle Gebben en Peter Boersma (foto's, mixed media). Soms is er het zout van tranen. Het zoet van ons samenzijn volgt op het bittere missen van andere geliefden. Woorden van hoop smelten op de tong. We vluchten van het zuur en trachten te grijpen wat niet gevangen wil worden. Mariëlle Gebben en...

Lees meer

Mariëlle Gebben en Peter Boersma (foto's, mixed media).

Soms is er het zout van tranen. Het zoet van ons samenzijn volgt op het bittere missen van andere geliefden. Woorden van hoop smelten op de tong. We vluchten van het zuur en trachten te grijpen wat niet gevangen wil worden.

Mariëlle Gebben en Peter Boersma tonen hoe hun werk veranderde in het jaar van uitstel. De een ging van helder werk, waarin de geest met wiskundige waarheden aan de haal mocht, terug naar een abstract voelen. De ander vertrok via witte diepten naar de andere kant van zijn landschappen, waar verfijnde composities de weg wijzen. Beide werkten van groot naar klein.

Mariëlle Gebben studeerde in 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Sindsdien werkt ze aan haar doorlopende project Rabbit. Daarin onderzoekt ze samen met haar versleten knuffelkonijn een imaginaire wereld, dwars door tijd, plaats en materie. Haar werk bestaat uit abstracte beelden die ze met behulp van papier, verf, glas, reflectie en licht in haar fotostudio construeert. In de SNOEPWINKEL laat ze foto’s zien van vlak voor de lockdown in 2020 en van de periode die volgde. Symbolisch voor de tijd die vaak stolde toont ze voor het eerst werk gemaakt met was en oliepastel.

Peter Boersma werkt sinds zijn afstuderen aan Academie Minerva in 2000 als kunstenaar en grafisch vormgever. In zijn vrije werk combineert hij zijn aanleg voor vorm en compositie met zijn unieke techniek van ‘tape transfers’. Met stukken plakband haalt hij vezels, flinters en fragmenten van papier los uit oude documenten. Dat is het materiaal waarmee hij vervolgens laag voor laag zijn verhalen opbouwt. De abstracte landschappen die ontstaan verpakt hij in een laag epoxy. In de SNOEPWINKEL toont hij het grootste werk dat hij vooralsnog maakte en de veel kleinere werken die afgelopen jaar ontstonden.

Op afspraak te bezoeken via https://calendly.com/galerienoord/snoepwinkel.
Op zaterdag 1 mei geopend tot 20:00 uur.
Maandag 24 mei geopend van 13:00 - 17:00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 1 mei 2021 t/m maandag 24 mei 2021

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-20:00
zaterdag : 13:00-18:00

Toelichting: na afspraak via https://calendly.com/galerienoord/snoepwinkel, 1/5 tot 20 u, 24/5 13-17 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Noord
Nieuwstad 6
7911 JP GRONINGEN
050 3113322
www.galerienoord.nl
info@galerienoord.nl

Gerelateerde evenementen

Loader