De Uitdaging - Weggooien is zonde!

1 november, Theater Sneek in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Thomas Rau. We bezitten met elkaar ongelooflijk veel spullen en gooien ze makkelijk weg als we ze niet meer nodig hebben. Producten worden zo ontworpen dat ze snel verouderen en stukgaan, terwijl grondstoffen opraken en onze afvalbergen groeien. We moeten dus met elkaar naar een circula...

Lees meer

Lezing door Thomas Rau.

We bezitten met elkaar ongelooflijk veel spullen en gooien ze makkelijk weg als we ze niet meer nodig hebben. Producten worden zo ontworpen dat ze snel verouderen en stukgaan, terwijl grondstoffen opraken en onze afvalbergen groeien.
We moeten dus met elkaar naar een circulaire samenleving waarin we zo efficiënt mogelijk gebruik maken van grondstoffen en ons afval reduceren tot nul. Of naar een ander productiemodel. Hoe realistisch is een samenleving waarin we niet werken om dingen te kunnen kopen en bezitten, maar waarin we wel toegang hebben tot producten en diensten die in een behoefte voorzien. Dus wel licht maar geen lampen? Of wel mobiliteit maar geen eigen auto?

Thomas Rau, is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Hij ontwierp diverse duurzame en circulaire gebouwen en ontwikkelde daarvoor o.a. een materialenpaspoort, waarin staat omschreven welke materialen er gebruikt zijn in een gebouw en hoe het kan worden gedemonteerd. Hierdoor is het eenvoudiger om een gebouw te recyclen als het aan het einde van zijn levensloop is gekomen.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 1 november 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 19.50

Waar is het?

Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR SNEEK
0515 431400
www.theatersneek.nl
info@theatersneek.nl

€ 19,50