De Vier Jaargetijden

2 december, Sionskerk in OUDESCHOOT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gabriël Vriens verzorgt al jaren lezingen over kunst, klassieke muziek, architectuur, Christelijke kunst en Friese onderwerpen zoals molens, boerderijen en het Friese landschap. Dit doet hij naast zijn werk bij de provincie Fryslân met enthousiasme, humor en kennis van zaken. Vrijdagavond 2 decemb...

Lees meer

Gabriël Vriens verzorgt al jaren lezingen over kunst, klassieke muziek, architectuur, Christelijke kunst en Friese onderwerpen zoals molens, boerderijen en het Friese landschap. Dit doet hij naast zijn werk bij de provincie Fryslân met enthousiasme, humor en kennis van zaken.

Vrijdagavond 2 december is Vriens op uitnodiging van Zin in Zuid in de Sionskerk van Oudeschoot voor een lezing over De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi.

Want, wie kent deze muziek niet? De vier vioolconcerten van Vivaldi uit 1723 zijn wereldberoemd, mede omdat ze alle vier een jaargetijde uitbeelden. De componist heeft teksten bij de partituren uitgegeven, waarin hij aangeeft wat bedoeld wordt met de muzikale thema’s en opbouw.

Tijdens de lezing van Gabriël Vriens worden de teksten voorgelezen en toegelicht in combinatie met het beluisteren van de mooie, bekende muziek. Daarnaast zal ook aandacht gegeven worden aan de karakteristieke vormen van deze barokke vioolconcerten. Stap voor stap zullen de concerten op een enthousiasmerende manier worden uitgelegd. U zult er versteld van staan hoeveel meer de muziek te zeggen heeft wanneer u als luisteraar weet wat de beroemde muziek uitbeeldt in klanken. Kortom; een eyeopener voor iedereen.

Deze avond in de ontmoetingsruimte van de Sionskerk aan de Marktweg 55 start om 8 uur, inloop is vanaf een half uur eerder. De entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief 1 kop koffie/thee of een glas frisdrank), en wordt contant betaald bij binnenkomst aan de kassa.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 december 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 9 jaar)
Kinderen : € 5.00 (10 t/m 18 jaar )

Waar is het?

Sionskerk
Marktweg 55
8451 CD OUDESCHOOT