De Voedselwerkplaats Open Tuinentour

24 juli, Diverse tuinen in PROV FRIESLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Duurzaam en gezond eten van dichtbij: een kijkje in de dorpstuin. Steeds meer dorpen willen eten uit eigen omgeving en zelf duurzame groentes telen. Dat kan in een dorpstuin, op een tuinderij gericht op de lokale gemeenschap of met een Buurtmarkt. Op 24 juli laten dorpen die samenwerken met de Voed...

Lees meer

Duurzaam en gezond eten van dichtbij: een kijkje in de dorpstuin.

Steeds meer dorpen willen eten uit eigen omgeving en zelf duurzame groentes telen. Dat kan in een dorpstuin, op een tuinderij gericht op de lokale gemeenschap of met een Buurtmarkt. Op 24 juli laten dorpen die samenwerken met de Voedselwerkplaats graag zien hoe zij dat doen. Op tuinen en bij Buurtmarkten rondom in Friesland, zijn bezoekers welkom die ook iets met lokale voeding willen voor een rondleiding en voor inspiratie.

Het is hartje zomer en dat is hét moment om een kijkje te nemen bij dorpstuinen en tuinderijbedrijven. Benieuwd hoe dat werkt in een CSA-tuinderij (Community Supported Agriculture) waarbij een tuinder teelt voor de lokale gemeenschap? Hoe dat er uit ziet op een dorpstuin? Hoe een groep mensen in een dorp samen een tuin onderhoudt?

Op deze zaterdag bieden Friese tuinders en tuincollectieven een rondleiding aan voor dorpstuinders, aspirant-tuiniers en andere belangstellenden. Met kennis over duurzame teeltmethoden, inspiratie voor voedselgemeenschappen en heel veel verschillende organisatievormen hebben de tuinders veel deskundigheid in de aanbieding voor iedereen die iets met lokaal voedsel wil. Ook zijn twee Buurtmarkten (voedselcoöperaties) te bezoeken.

Belangstellenden zijn op 24 juli om 9.30u, 11.00u en 12.30u welkom bij onderstaande dorpstuinen, tuinderijbedrijven en Buurtmarkten. Vul in op www.devoedselwerkplaats.nl welke tuin je op welk tijdstip wilt bezoeken, dan geven wij je komst door. Adresgegevens volgen daarna, alleen toegang na aanmelding.

Wil je jouw tuin ook aanmelden voor openstelling voor andere tuiniers en belangstellenden? Reageer via het contactformulier!

Deelnemende locaties:
Ús Hôf/Ús Iten, Sibrandabuorren
De Goede Verwachting, Heeg
It Griene Libben, Noardburgum
Yn ‘e Sinne Farm, Jirnsum
De Griene Poarte, Warns
Eco-erf Bolsward, Bolsward

aanmelden via de website www.devoedselwerkplaats.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 juli 2021 : 9:30 - 13:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader