De vrouwen die door het leven van Willem Frederik wandelen

5 oktober, Bibliotheek in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jubileumlezing van de Stichting Nassau en Friesland door Marlies Stoter. In de dagboeken van stadhouder Willem Frederik worden sommige vrouwen slechts terloops genoemd, terwijl we over anderen expliciet te lezen krijgen. Hoe kijkt Willem Frederik tegen hen aan? Wie steelt zijn hart? Met wie raakt ...

Lees meer

Jubileumlezing van de Stichting Nassau en Friesland door Marlies Stoter.

In de dagboeken van stadhouder Willem Frederik worden sommige vrouwen slechts terloops genoemd, terwijl we over anderen expliciet te lezen krijgen.
Hoe kijkt Willem Frederik tegen hen aan? Wie steelt zijn hart? Met wie raakt hij bevriend? Zijn er vrouwen, met wie hij rekening moet houden? Laat hij zijn oren hangen naar zijn moeder en hoe bepalend is zijn schoonmoeder voor zijn levensgeluk?

Deze vragen zal Marlies Stoter tijdens haar lezing beantwoorden. Aan bod komen Willem Frederiks’ grote liefde ‘Pijcke’ van Haren, zijn bedgenote Trees van Brederode, zijn moeder Sophia Hedwig en zijn schoonmoeder en haar dochters.

Over de spreker:
Drs. Marlies E. Stoter is psycholinguïst en kunsthistoricus. Ze is momenteel als conservator oude kunst verbonden aan het Fries Museum te Leeuwarden. Ze publiceerde o.a. De Zilveren Eeuw. Fries pronkzilver in de zeventiende eeuw (Franeker/Leeuwarden 2000) en in het Jaarboek van het jaar 2012 van de Geschiedkundige Vereniging Oranje Nassau: “Soo godt belieft, kom ick” De begrafenisstoet van Willem Frederik van Nassau – Dietz als spiegel van zijn netwerken.

graag aanmelden via: contact@nassau-en-friesland.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 5 oktober 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bibliotheek
Brokmui 62
9101 EZ DOKKUM
noordoost.ontdekdebieb.nl