De vuurtorenwachter

21 oktober, Posthuis Theater in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wij zijn allen op zoek naar één persoon: de vuurtorenwachter. De rots in de branding. De eenzame man op zijn post. Iedere avond ontsteekt hij het licht om een baken te zijn voor dolende schepen. De voorstelling wordt gezongen door bas-bariton Vitali Rozynko als de vuurtorenwachter. Sopraan Judith W...

Lees meer

Wij zijn allen op zoek naar één persoon: de vuurtorenwachter. De rots in de branding. De eenzame man op zijn post. Iedere avond ontsteekt hij het licht om een baken te zijn voor dolende schepen.

De voorstelling wordt gezongen door bas-bariton Vitali Rozynko als de vuurtorenwachter. Sopraan Judith Weusten vertolkt zijn vrouw én de stem van de zeemeermin. Aan de hand van een vijftiental aria’s en duetten bezingen de vuurtorenwachter, zijn vrouw en de zeemeermin hun bestaan, de liefde, het lot en de berusting.

BarokOpera Amsterdam heeft aria’s uit het rijke barokrepertoire uitgezocht en beeldt een poëtische wereld uit met hits en onbekende juweeltjes van Händel, Purcell en Monteverdi. Choreografieën van danseres/acrobate Francesca Orso op Keltische muziek geven toegang tot de werkelijkheid van de dove zeemeermin. Gebarentaal wordt geïntegreerd in de gehele voorstelling.

Het orkest bestaat uit zeven instrumentalisten, zittend op de rotsen aan de voet van de vuurtoren. De musici, allen barokspecialisten, laten een uiterst rijk palet aan kleuren horen. Hun oude instrumenten worden tegenwoordig in de Nederlandse theaters zelden getoond en bespeeld. Instrumentale dansmuziek uit de tijd van Purcell en Monteverdi ligt heel dichtbij de Keltische muziek.

Lees minder

Data en tijden

do 21 oktober 2021 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 27.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Posthuis Theater
Fok 78
8441 BR HEERENVEEN
0513 619494
www.posthuistheater.nl
info@posthuistheater.nl

€ 27,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader