De Weldoener

11 juni, Kerk in HORNHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theatrale talkshow door theatercollectief Illustere Figuren. Theatertour langs kerken. Humoristische voorstelling die de polarisatie in de samenleving aan de kaak stelt. Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de ...

Lees meer

Theatrale talkshow door theatercollectief Illustere Figuren.


Theatertour langs kerken. Humoristische voorstelling die de polarisatie in de samenleving aan de kaak stelt.

Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de stem van het zwijgende midden? Wie predikt de nuance?

De nuance. De middenweg. Lekker makkelijk om dat te prediken, als witte mannelijke heteroseksuele dertigers. De illustere figuren hebben nooit ergens voor hoeven vechten. Ze zijn te lui om vol te geloven. Het is niet nodig, hun levens zijn toch wel op orde. Nuance is een luxe die je alleen hebt als je nergens voor hoeft te strijden, toch?

Neem dan Bonifatius. Dat was nog eens een vent. Die stond ergens voor. Die geloofde zo hartstochtelijk dat hij hele bekeringsmissies ondernam. Zelfs zijn sterven was geen middenweg. Tim leest: ‘In 754 werd Bonifatius bij Dokkum vermoord.’ Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow. In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek. De Bonifatius van het zwijgende midden.

Illustere Figuren is een theatercollectief met een retepositief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. IF maakt theater voor iedereen de het aandurft om zijn wereldbeeld aan de kaak te stellen.

Makers en spel Tim Verbeek, Raymond Muller, Zen Roorda, Joeso Peters
Muziek/componist Joeso Peters
Eindregie KlemensPatijn
Decorbouw Rutger Peereboom
Creatief Producent Joran de boer
Technisch Producent Wytze Veenstra
Vormgeving Eva Koopmans
Productie Eva Vos
Publiciteit Loes Nuijten

Met dank aan Rens Tienstra

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 juni 2022 : 16:00 - 17:15

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Kerk
Tammingastraat 1
9978 PA HORNHUIZEN
0595 442215