De Weldoener

19 mei, Kerkje (Nikolaestsjerke) in SWICHUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Weldoener, locatievoorstelling van theatercollectief 'illustere figuren'. Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de stem van het zwijgende midden? Wie predikt de nuance? De nuance. De middenweg. Lekker makkelij...

Lees meer

De Weldoener, locatievoorstelling van theatercollectief 'illustere figuren'.

Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de stem van het zwijgende midden? Wie predikt de nuance?

De nuance. De middenweg. Lekker makkelijk om dat te prediken, als witte mannelijke heteroseksuele dertigers. De illustere figuren hebben nooit ergens voor hoeven vechten. Ze zijn te lui om vol te geloven. Het is niet nodig, hun levens zijn toch wel op orde. Nuance is een luxe die je alleen hebt als je nergens voor hoeft te strijden, toch?

Neem dan Bonifatius. Dat was nog eens een vent. Die stond ergens voor. Die geloofde zo hartstochtelijk dat hij hele bekeringsmissies ondernam. Zelfs zijn sterven was geen middenweg. Tim leest: ‘In 754 werd Bonifatius bij Dokkum vermoord.’

Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow. In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek, de Bonifatius van het zwijgende midden.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 19 mei 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 16.50 € 16.50

Voorverkoop: https://kerkjevanswichum.nl/agenda/.

Waar is het?

Kerkje (Nikolaestsjerke)
Ayttadyk 3
9087 CD SWICHUM
www.kerkjevanswichum.nl

€ 16,50