De Wondere Wereld van Tijd

29 mei, Universiteitsmuseum in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Waarom lijkt de tijd voorbij te vliegen wanneer je met je vriendjes speelt? En waarom duurt de dag voor je verjaardag juist zo vreselijk lang? Hoe lang we iets vinden duren verschilt per persoon en per situatie. Maar hoe komt dat eigenlijk, een uur bestaat toch altijd uit 60 minuten? En die minuten ...

Lees meer

Waarom lijkt de tijd voorbij te vliegen wanneer je met je vriendjes speelt? En waarom duurt de dag voor je verjaardag juist zo vreselijk lang? Hoe lang we iets vinden duren verschilt per persoon en per situatie. Maar hoe komt dat eigenlijk, een uur bestaat toch altijd uit 60 minuten? En die minuten weer uit 60 seconden? In onze nieuwe interactieve tentoonstelling kun je zelf experimentjes doen die gaan over tijd. Maar soms wil je je brandende vragen ook gewoon aan iemand stellen die er alles van af weet. Hier nemen we graag de tijd voor!

Op zondag 29 mei komt professor Hedderik van Rijn vertellen over de experimenten in de tentoonstelling en zal proberen al je vragen over tijd te beantwoorden. Ben jij erbij?

Voor het bijwonen van de lezing wordt het aangeraden om op een eerder moment de tentoonstelling te bezoeken. Het delen van persoonlijke ervaringen zal de lezing nog nét een beetje leuker maken!

Aanmelden voor de lezing is gewenst via onze website.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : 15:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 2.50
Kinderen : € 2.50 (0 t/m 18 jaar )

Waar is het?

Universiteitsmuseum
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA GRONINGEN
050 3635562
www.rug.nl/museum
universiteitsmuseum@rug.nl