De ZomerMaakfabriek

10 juli t/m 5 september, Museum Joure in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De hele zomervakantie (van 10 juli t/m 5 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar. Dat is een superleuk doe-programma voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar. Het programma bestaat uit verschillende korte doe-activiteiten, allemaal rondom het thema ‘maken met je zintuigen’...

Lees meer

De hele zomervakantie (van 10 juli t/m 5 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar.

Dat is een superleuk doe-programma voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar. Het programma bestaat uit verschillende korte doe-activiteiten, allemaal rondom het thema ‘maken met je zintuigen’. Aan de slag met ruiken, voelen, proeven en kijken!

Ambachtslieden, kunstenaars en proces-operaters, alle makers gebruiken hun zintuigen tijdens het maakproces. Tijdens de ZomerMaakfabriek doe jij dat ook. Je voelt of je letters goed geponst hebt, proeft de smaak van de thee, ruikt de zuurgraad van de koffie, kijkt of de kleur van het kunstwerk goed is en luistert of de machine regelmatig loopt. In de tuin ga je zelf aan de slag en bouw je – samen met je ouders, opa, oma of broer of zus - een supergrote actie-reactiebaan. Zet al je zintuigen daarbij in!

Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 10 juli t/m 5 september) iedere dag onder openingstijd bij ons aan de slag. Bij de balie ligt een tasje met opdrachtenblad en materialen klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap op zoek naar de plekken waar jouw zintuigen in actie moeten komen. Die vind je overal in het museum. Inspirerend is ook de expositie van Wim Schingenga, met prachtige perspex vogels en drukwerk.

Verplicht entreeticket online boeken (geldt ook voor Museumkaarthouders!)
Wil je meedoen aan De ZomerMaakfabriek, boek dan online tickets voor het museum. Je hoeft voor De Maakfabriek geen aparte ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende) en ook geen toeslag te betalen. Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Er zijn geen educatiemedewerkers aanwezig, het programma wijst zichzelf.

NB. Het online boeken van kaartjes is vanwege de coronamaatregelen verplicht en kan via www.museumjoure.nl. Dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 10 juli 2021 t/m zondag 5 september 2021

zondag : 13:00-17:00
maandag : 13:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 8.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 3.50 (4 t/m 16 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Joure
Museumstraat 2
8501 CD JOURE
0513 412283
www.museumjoure.nl
info@museumjoure.nl

€ 8,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader