Delen uit Bach's Hohe Messe

19 september, Adventskerk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

DELEN UIT BACH’s HOHE MESSE IN DE ADVENTSKERK ASSEN. Asser Bach Cantategroep Al 20 jaar voert de Asser Bach Cantategroep werk uit van Johann Sebastiaan Bach. ABC bestaat uit het koor met 36 zangers (sopranen, alten, tenoren en bassen) en het orkest met 16 instrumentalisten. Na een jaartje stilstan...

Lees meer

DELEN UIT BACH’s HOHE MESSE IN DE ADVENTSKERK ASSEN.

Asser Bach Cantategroep
Al 20 jaar voert de Asser Bach Cantategroep werk uit van Johann Sebastiaan Bach. ABC bestaat uit het koor met 36 zangers (sopranen, alten, tenoren en bassen) en het orkest met 16 instrumentalisten.

Na een jaartje stilstand om Covid-redenen laat ABC nu weer van zich horen op zondagmiddag 19 september om 16 uur in de Adventskerk, Lindenlaan, Assen. Helene van Noord, voorganger in dezelfde kerk, zal de muziek verbinden in navolging van Bach, met haar sprankelende en wijze woorden, zoals ze dat al zo veel keren heeft gedaan.

Hohe Messe
Omdat de Covid-regels volop zingen nog niet mogelijk maken, is het deze keer een 100% instrumentale bijdrage. In het Magnus Opus van Bach, de Hohe Messe zijn alle vaste elementen van een klassieke mis aanwezig: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus/Benedictus, Agnus Dei, Ite Missa Est.

Deze keer staat in de Adventskerk centraal het Kyrië. Dit deel wordt omlijst met twee bijzonder fraaie, streng opgebouwde fuga’s. En fuga is een meerstemmige stuk, waarin het thema omspeeld en herhaald wordt in allerlei liggingen, met kunstig opgebouwde tegenstemmen, uitmondend in een virtuoze finale, waar het beginthema nog een paar keer nadrukkelijk voorbij komt. Na deze twee typische Bach-onderdelen, ernstig maar o zo fraai, wordt het tijd voor een vrolijker noot.

Harmonieuze barokmuziek van William Boyce
Wiliam Boyce, een Engelse tijdgenoot van Bach, voltooide in 1760 zijn -goed in het gehoor liggende- “acht symfonieën”. Ze werden zijn allerbekendste werken, tot op vandaag is dat zo. ABC speelt Symfonie nr. 1 in Bes groot. Onbevangen vreugde komt ons tegemoet, met geen andere pretentie dan de schoonheid van de muziek te vertolken.

Welkom
U bent van harte welkom op zondag 19 september 2021 om 16 uur. De toegang is gratis. Wij vragen een (zo mogelijk ruime) bijdrage middels de collecte in de vioolkist of digitaal. Het aantal beschikbare plaatsen in de ruime Adventskerk is nog wel beperkt door de afstandsregels. Daarom is aanmelden nodig. Wij hebben de veiligheid hoog in het vaandel. Aanmelden kan tot zaterdagavond 18:00 uur per mail via aanmelden@vredenoord-assen.nl of telefonisch 0592 347812. Dit kan tot 18:00 uur zaterdags. U kunt ook thuis kijken op het YouTube kanaal “Vredenoord Assen”. Ook mooi, maar niet “live”…

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 19 september 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: collecte bij de uitgang.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR ASSEN
0592 357722
www.adventskerk-assen.nl
imeinardi@hetnet.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader