Der Hirt auf dem Felsen

23 juli, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Apollo Ensemble (duo) en Renate Arends (sopraan); klassiek. Renate Arends sopraan Apollo Ensemble: David Rabinovich - viool Marion Boshuizen - fortepiano Een eenzame herder (Hirt) staat hoog op een bergrots (Felsen) en verlangt naar de lente – daar gaat het mooie lied van Schubert over waar dit p...

Lees meer

Apollo Ensemble (duo) en Renate Arends (sopraan); klassiek.

Renate Arends sopraan
Apollo Ensemble:
David Rabinovich - viool
Marion Boshuizen - fortepiano

Een eenzame herder (Hirt) staat hoog op een bergrots (Felsen) en verlangt naar de lente – daar gaat het mooie lied van Schubert over waar dit programma naar vernoemd is. Als geen ander weet de sopraan Renate Arends de melancholie, verlangen, woede en vrolijkheid in de liederen van Schubert en Mozart te treffen. De balans tussen het vioolspel van David Rabinovich, de fortepiano van Marion Boshuizen en de zang zorgt voor een muzikale eenheid waardoor deze meesterlijke componisten volledig tot hun recht komen.

Programma

W.A. Mozart (1756-1791)
“l’ amero saro costante”, K208 uit Il Re Pastore sopraan, viool en piano
‘Als Louise die Briefe ihres Liebhabers verbrannte’, K520
‘Das Veilchen’ K476
‘Abendempfindung’ K523
Sonate in e voor viool en piano, KV 304

F. Schubert (1797-1828)
‘An die Musik’ D547
‘Gretchen am Spinnrade’, opus 2 D118
Impromptu in Ges voor piano opus 90 nr. 3 D899
‘Der Hirt auf dem Felsen’, voor sopraan, viool en piano D965

Renate Arends
De Nederlandse sopraan Renate Arends verschijnt regelmatig op de concert- en operapodia met repertoire dat varieert van oude muziek tot het hedendaagse oeuvre. Zij werkte in binnen- en buitenland met verschillende dirigenten en opera regisseurs en heeft inmiddels een gerespecteerde ervaring op haar naam staan. Ook bij de orkesten in Nederland is zij een graag geziene gast. Recentelijk zong zij met Amsterdam Sinfonietta Chants d’Auvergne van Joseph Canteloube en in het Requiem van Mozart met het Residentie Orkest.

Ook het lied repertoire neemt voor Renate een belangrijke plaats in. Haar voorliefde voor deze intiemere vorm van musiceren heeft altijd als een grote inspiratie gediend. Zij gaf vele liedrecitals en werkte samen met pianisten als Roger Vignoles en Paolo Giaccometti . Met het Doelen Kwartet voerde zij de cyclus Nous Deux van Micha Hamel uit.

Renate studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den haag en deed een vervolgstudie bij het Internationaal Operacentrum Nederland en het Steans Institute in Chigago.

Apollo Ensemble
Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Welkom dus bij het Apollo Ensemble!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 23 juli 2021 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Voorverkoop: info@appassionata-leeuwarden.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader