Derde Dinsdag: De invloed van Pim Fortuyn

11 oktober, Theater DNK in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wouke van Scherrenburg vertelt over haar werk als politiek verslaggever en de invloed van Pim Fortuyn. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de flamboyante politicus Pim Fortuyn om het leven werd gebracht door Volkert van der G. Wouke van Scherrenburg was in die tijd politiek verslaggever voor h...

Lees meer

Wouke van Scherrenburg vertelt over haar werk als politiek verslaggever en de invloed van Pim Fortuyn.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de flamboyante politicus Pim Fortuyn om het leven werd gebracht door Volkert van der G. Wouke van Scherrenburg was in die tijd politiek verslaggever voor het televisieprogramma Den Haag Vandaag. Beroemd werd een scène uit maart 2002 waarin zij Pim Fortuyn ondervroeg met de woorden: “U bent een slechte verliezer hè?”, waarop Fortuyn antwoordde: “Ga lekker naar huis, koken, veel beter.”

Wouke van Scherrenburg vertelt tijdens deze Derde Dinsdag over haar werk als politiek verslaggever, de invloed van Pim Fortuyn en wat er sinds de tijd van Fortuyn is veranderd in politiek Den Haag.

Wouke van Scherrenburg
Wouke van Scherrenburg kan zich beroepen op een lange veelzijdige journalistieke carrière. Na een periode als freelance journalist en een dienstverband bji de Arnhemse Courant trad Wouke in 1987 in dienst van de VNU-Combinatie waar ze als parlementair verslaggever zich volledig kon wijden aan de binnen en buitenlandse politiek. Na twee jaar werd ze benader om eenzelfde fucnctie te komen veruvllen bij Den Haag Vandaag. Ondanks dat ze niet meer dagelijks op tv te zien is, wordt haar stem nog wel hoog gewaardeerd en staat ze op nr. 2 in de Top 100 Meest Invloedrijke Twitteraars gepubliceerd door de Volkskrant.

Tip: Op donderdag 3 november is de toneelvoorstelling “FORTUYN” te zien over een turbulente verkiezingsstrijd die de Nederlandse politiek voorgoed veranderde.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 11 oktober 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

Waar is het?

Theater DNK
Weiersstraat 1
9401 ET ASSEN
088 0128888
www.dnk.nl
info@dnk.nl

€ 6,00