Dertig tinten grijs van de Haagse School

11 juni t/m 26 december, Museum Havezate Mensinge in RODEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de lange gang van havezate Mensinge bevinden zich drie indrukwekkende tegeltableaus, gemaakt rond 1900 door de Porceleyne Fles in Delft. Het zijn afbeeldingen van de schilderijen van H.W. Mesdag, C. Springer en J.J. van de Sande Bakhuyzen. De tegeltableau’s zijn wellicht door de voormalige eige...

Lees meer

In de lange gang van havezate Mensinge bevinden zich drie indrukwekkende tegeltableaus, gemaakt rond 1900 door de Porceleyne Fles in Delft. Het zijn afbeeldingen van de schilderijen van H.W. Mesdag, C. Springer en J.J. van de Sande Bakhuyzen.

De tegeltableau’s zijn wellicht door de voormalige eigenaar van Mensinge, Jan Wilmsonn Kymmell geschonken aan zijn zoon Coenraad, die zelf kunstschilder was. De tegeltableaus zijn aanleiding om schilderijen van de Haagse school uit de collectie van het Deventer Verhaal, naar Mensinge te halen. Op de tentoonstelling zie je een kleine 30 werken van schilders van de Haagse School onder andere van Mauve, Weissenbruch, Mesdag en Kruseman van Elten.

De schilders van de Haagse School woonden en werkten van ca. 1860 tot ca 1900 in Den Haag en omstreken. In het begin schilderden ze vooral in grijzige tinten. Later worden de kleuren, onder invloed van het impressionisme, losser en vrolijker. De nabloei van de Haagse School duurt nog voort tot ver in de twintigste eeuw.

Mensinge’s Coenraad Kymmell schilderde zelf en was een fervent kunstliefhebber. Hij bracht veel tijd door op Mensinge, het buitenhuis van zijn familie. Misschien heeft hij zijn talent geërfd van zijn oudoom Anton van Rappard, zelf lid van de Haagse School.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 11 juni 2021 t/m zondag 26 december 2021

zondag : 12:00-16:30
vrijdag : 12:00-16:30
zaterdag : 12:00-16:30

Prijzen

Volwassenen : € 7.50
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Toelichting: museumkaart geldig.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Havezate Mensinge
Mensingheweg 7
9301 KA RODEN
050 5015030
www.mensinge.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader