DeWolff

29 mei, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De twee shows in de kleine zaal gingen in december aan corona ten onder, maar op vrijdag 11 februari komt DeWolff dan eindelijk maar toch naar Groningen voor een concert in de grote zaal van De Oosterpoort. Om een jaartje of twee schade in te halen en jou stevig van de sokken te rocken met een stron...

Lees meer

De twee shows in de kleine zaal gingen in december aan corona ten onder, maar op vrijdag 11 februari komt DeWolff dan eindelijk maar toch naar Groningen voor een concert in de grote zaal van De Oosterpoort. Om een jaartje of twee schade in te halen en jou stevig van de sokken te rocken met een stronteigenwijze en vooral meeslepende mix van blues- psychedelische funk- en poprock.

De concerten van DeWolff zijn door heel Europa bijna altijd uitverkocht en festivals als Pinkpop, Lowlands, ESNS en Sziget zijn bekend terrein voor dit powertrio. In april 2020 zou de groep het toen net verschenen album Tascam Tapes presenteren in De Oosterpoort. Dat liep zoals je weet even anders, maar dit zijn geen mannen die stil gaan zitten. Integendeel: begin 2021 lag er alweer een nieuwe plaat klaar: Wolffpack.

Tascam Tapes
De verhalen achter beide albums zijn bijzonder. Voor Tascam Tapes werd geen gebruik gemaakt van drums, Hammond orgel of gitaarversterkers. In plaats daarvan werd de plaat opgenomen op een viersporencassetterecorder uit de jaren tachtig, die Pablo tien jaar eerder voor € 50 op de kop had getikt. De opnames vonden plaats tijdens hun vorige Europese tour , gewoon op de achterbank van de tourbus, backstage, in hotels en motels of ergens onderweg bij een tankstation.

Wolffpack
Ook het in februari 2021 verschenen Wolffpack kent een bijzondere geschiedenis. Gedwongen door de coronacrisis hanteerde de groep een bijzondere werkwijze. Ideeën voor songs werden uitgewisseld via een WhatsApp-groep, bevriende muzikanten (o.a. Judy Blank, Dawn Brothers, Broken Brass en Wolfmothers-bassist Ian Peres) leverden gastbijdragen via Zoom-meetings. Het resultaat is opnieuw een stronteigenwijze en vooral meeslepende mix van blues- psychedelische funk- en poprock.

Support: Ramkot
Ramkot maakt ramrock. Dit trio weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 te Gent vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare en compacte sound. Aanrader voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE!

Platendraaier Wim Behre zorgt deze avond voor de nodige ear candy voor en na de show

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : vanaf 20:00

Toelichting: verplaatst vanaf 11 feb 2022

Prijzen

Volwassenen : € 26.10

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl