Dido & Aeneas - Jong Vocaal Groningen

6 juli, Grand Theatre in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van doffe aarde tot uitbundige confetti: met krachtige beelden, waarin het surrealistische en het alledaagse elkaar ontmoeten, komt Purcells meesterlijke opera tot leven. Dido, de koningin van Carthago, valt voor de charmes van Aeneas. Als hij, door heksen misleid, Dido verlaat gaat zij aan haar ver...

Lees meer

Van doffe aarde tot uitbundige confetti: met krachtige beelden, waarin het surrealistische en het alledaagse elkaar ontmoeten, komt Purcells meesterlijke opera tot leven. Dido, de koningin van Carthago, valt voor de charmes van Aeneas. Als hij, door heksen misleid, Dido verlaat gaat zij aan haar verdriet ten onder. De muziek volgt met opgewekte dansen en intense klaagzang de wisselende emoties in het verhaal.

De zangers van Jong Vocaal Groningen verdienden in 2018 het predicaat “NKF topkoor”. Met hun ervaren solisten en het op authentieke instrumenten spelende barokensemble The Northern Consort zorgen zij dat deze precies 333 jaar oude muziek nog altijd verrast, verstilt en ontroert.

Regisseur Wendy Viel, theatermaker bij o.a. Meeuw Jonge Theatermakers, geeft het eeuwenoude verhaal over liefde en afgunst, passie en plicht een moderne interpretatie in prachtige beeldtaal, met een link naar nu.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 6 juli 2022 : 20:30 - 21:45

Prijzen

Volwassenen : € 15.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 12.50 (4 t/m 12 jaar )
CJP : € 12.50

Toelichting: Studenten: 12,50.

Waar is het?

Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV GRONINGEN
06 43600093
www.grandtheatregroningen.nl
info@grandtheatregroningen.nl

€ 15,00