Dierbaar Dier - op reis

18 september t/m 3 oktober, Galerie Hiske Wiersma in BERLTSUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

DIERBAAR DIER – OP REIS 4 KUNSTENAARS 18 SEPTEMBER T/M 3 OKTOBER OPEN: ZA-ZO: 12-17 UUR EN OP AFSPRAAK GALERIE HISKE WIERSMA KLEASTERDYK 32, 9041 VH BERLIKUM ‘Dierbaar dier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijz...

Lees meer

DIERBAAR DIER – OP REIS
4 KUNSTENAARS
18 SEPTEMBER T/M 3 OKTOBER
OPEN: ZA-ZO: 12-17 UUR EN OP AFSPRAAK
GALERIE HISKE WIERSMA

KLEASTERDYK 32, 9041 VH BERLIKUM

‘Dierbaar dier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijzonder concept op bijzondere locaties. Een jaarlijks terugkerend evenement.

‘Dierbaar dier’ was een tentoonstelling die plaats vond in Museum Møhlmann in Appingedam maart 2019. Fiona Zondervan vierde hiermee haar 30-jarig jubileum als kunstenaar. De tentoonstelling was een overzicht van het werk van Zondervan aangevuld met, speciaal hiervoor gemaakte, kunstwerken van 42 collega-kunstenaars met het dier in de hoofdrol.
Daarna is Dierbaardier op reis ontstaan, met oude bekenden en nieuwe dierbare kunstenaars.

Dit is de tweede reis-tentoonstelling, deze vindt plaats in de galerie van Hiske Wiersma in Friesland. De kunstwerken van Hiske Wiersma, Eva Kipp, Ed Ubels en Fiona Zondervan vullen elkaar op een mooie manier aan op deze bijzondere expositie. Er zijn dit keer schilderijen, installaties, foto’s en beelden te zien.

Het uitgangspunt is het dier in al zijn verschijningsvormen. Fiona Zondervan zegt hierover; Dieren verbeelden is al meer dan dertig jaar mijn drijfveer. Door zo intensief met de studie van het dier bezig te zijn word ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het bestaan, van het voortbestaan wel gezegd. Niet alle dieren die ik verbeeld zijn bedreigd, maar vele wel. Dit gaat mij zeer aan het hart. Het dier en zijn lot raken mij diep. Door beelden van dieren te maken geef ik het dier een gezicht. Daarmee wil ik laten zien hoe bijzonder ze zijn. De urgentie om dat te beseffen is groot. Ik hoop met mijn beelden bij te dragen aan een groter bewustzijn. Dit te delen met een groter publiek door samen te werken met getalenteerde collega’s op bijzondere plekken is een meerwaarde op vele fronten.

Tijdens dierbaar dier op reis vindt er een verloting van kunstwerken plaats, de opbrengst hiervan komt voor een groot deel ten goede aan een goed doel. Dit keer is dat vogelasiel, de Fugelhelling in Ureterp.


Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 18 september 2021 t/m zondag 3 oktober 2021

zondag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Hiske Wiersma
Kleasterdyk 32
9041 VH BERLTSUM
06 20193896
www.hiskewiersma.nl
info@hiskewiersma.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader