Digitaal en Experimenteel onderzoek naar Streektaal

15 mei, Bibliotheek in STADSKANAAL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Luisteren naar en meedoen aan het onderzoek naar de Groninger streektaal en hoe dat aan de Rijksuniversiteit in Groningen wordt uitgevoerd. Op zondag 15 mei komen Prof. Dr. Martijn Wieling en zijn twee promovendi Martijn Bartelds en Raoul Buurke naar het zondagmiddagprogramma van het Streekhistoris...

Lees meer

Luisteren naar en meedoen aan het onderzoek naar de Groninger streektaal en hoe dat aan de Rijksuniversiteit in Groningen wordt uitgevoerd.

Op zondag 15 mei komen Prof. Dr. Martijn Wieling en zijn twee promovendi Martijn Bartelds en Raoul Buurke naar het zondagmiddagprogramma van het Streekhistorisch Centrum in de Bibliotheek van Stadskanaal. Zij doen voor hun vak Groningse/Nedersaksische Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar taalvariatie.

In het eerste deel van deze lezing neemt Martijn Wieling u mee in hoe er binnen de RuG onderzoek gedaan wordt naar dialectvariatie. Digitale technieken spelen daarbij een belangrijke rol. Ook zal hij een recent ontwikkelde digitale onderwijsapplicatie demonstreren. Deze app heeft tot doel leerlingen in het basisonderwijs kennis te laten maken met de streektaal.

Vervolgens zullen in het tweede deel van deze lezing Martijn Bartelds en Raoul Buurke inzicht geven in hun onderzoek naar taalvariatie en welke technieken ze daarbij gebruiken. Als de situatie het toestaat (onder voorbehoud) is het na afloop van de lezing mogelijk om een blik te werpen in het mobiele laboratorium welke ingezet wordt om data te verzamelen van dialectsprekers. Mocht u zelf dialect spreken en bereid zijn mee te doen aan een van deze onderzoeken, horen zij dat graag!

De voorstelling begint om 14.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek te Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG te Stadskanaal. Entree € 4,50 p.p.; donateurs betalen € 1,50. Reserveren kan hier. De entree is excl. € 1,- transactiekosten per reservering.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 14:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.50
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)
CJP : € 1.50

Toelichting: Donateurs op vertoon van SHC-pas € 1,50.

Waar is het?

Bibliotheek
Continentenlaan 2
9501 DG STADSKANAAL
0599 614874
www.mijneigenbibliotheek.nl/stadskanaal
stadskanaal@mijneigenbibliotheek.nl