Dijk van een Verhaal

4 november, Ioannis Theatertsjerke in WIER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dit boek ligt momenteel bij de drukker en zal rond 1 oktober klaar zijn. Er zullen naast de lancering op 4 november, meerdere boekpresentaties zijn, in de drie noordelijke provincies. Tijdens deze bijeenkomsten zal Baukje Fennema fragmenten voorlezen en vertellen over het ontstaan van haar eerste bo...

Lees meer

Dit boek ligt momenteel bij de drukker en zal rond 1 oktober klaar zijn. Er zullen naast de lancering op 4 november, meerdere boekpresentaties zijn, in de drie noordelijke provincies. Tijdens deze bijeenkomsten zal Baukje Fennema fragmenten voorlezen en vertellen over het ontstaan van haar eerste boek.

De boekpresentaties hebben het karakter van een voorstelling en worden opgeluisterd met muziek en zang van Baukje van der Meer en/of Annet Hogenesch en met wellicht een kleine expositie van schilderijen en steendrukken van Susanne Dittler-Janzen en/of foto’s van Annet Hogenesch. De laatste twee hebben het boek voorzien van prachtige illustraties.

 
Deze activiteit/voorstelling wordt gratis aangeboden aan bibliotheken, culturele centra etc. Belangstelling? Laat het me alsjeblieft weten!

De inhoud:

Baukje Fennema, theatermaker en verhalenverteller van Theater Ithaka, wandelde in 2017 op de kop van de zeedijk, van Lauwersoog naar de Afsluitdijk. Het werd een ‘pelgrimstocht met een knipoog’. Met de nodige zelfspot maakte ze deze reis, samen met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugdliefde Sjoerd Janzen.

Zonder vooropgezet plan, begon ze aan haar reis en wandelend langs de Friese kust kwam ze in een verhaal terecht, dat haar troostte en bemoedigde. Met name de dood werden draaglijker. Een mooi verhaal om mee te leven.

In de stilte van het ongerepte Waddenlandschap, voelde ze de aanwezigheid van mensen die niet meer aan deze kant van het bestaan zijn. Die zich, verlost van hun ego, liefdevol bij haar meldden. Haar vermoeden dat de dood geen einde betekent, maar een nieuw begin, werd bevestigd. Hoewel je natuurlijk nooit kunt weten hoe het precíes zit…

DIJK VAN EEN VERHAAL beschrijft een helende reis, waarin Baukje op een andere manier naar de dood leerde kijken. De aanwezigheid van haar overleden vader maakte het bv mogelijk, om zich te verzoenen met traumatische jeugdherinneringen. Ze her-schreef de pijnlijke geschiedenis. Wilde niets mooier maken dan het was, maar gebruikte haar creativiteit om schrijnende gebeurtenissen uit het donker te halen en in het licht te zetten.

DIJK VAN EEN VERHAAL is een spiritueel reisverslag, ingebed in beschrijvingen van natuur, cultuur, historie en verhalen van bewoners van de Friese kust.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 4 november 2022 : 19:30 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
9043 VP WIER
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

gratis