Disciplines van alleskunner Jan Loman

23 september, Tresoar in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lomankenner Gerhild van Rooij is de vertaler van de haiku van Loman en gastcurator en curator van de literaire, beeldende en biografische dubbeltentoonstelling 'Jan Loman - Grensoverschrijdend' in Tresoar en Galerie Bloemrijk Vertrouwen (Andries Tóth en Gerhild van Rooij) waarin volgens de Erven van...

Lees meer

Lomankenner Gerhild van Rooij is de vertaler van de haiku van Loman en gastcurator en curator van de literaire, beeldende en biografische dubbeltentoonstelling 'Jan Loman - Grensoverschrijdend' in Tresoar en Galerie Bloemrijk Vertrouwen (Andries Tóth en Gerhild van Rooij) waarin volgens de Erven van Hutten voor het eerst ooit het oeuvre en de persoon Jan Loman in de volle breedte en diepte worden belicht.

De erudiete, hoogbegaafde Jan Loman (Bolsward 1918 - Beetsterzwaag 2006) was van jongs af gegrepen door de kunst. Opgeleid als c.l. (civiel landmeter) en werkend bij het kadaster in Nederland en vm. Indië bleef hij zich alle mogelijke beeldende technieken eigen maken, ook na zijn pensioen. Deze veelheid aan disciplines en de cross-overs en verbanden in zijn werk worden in de lezing belicht. Vanaf 2014 publiceerde Gerhild over werk van Loman, waaronder in steen gegrifte haiku in musea en de openbare ruimte, Herfsttij (beeld), het iconische waddenlogo en De Stijl en Wadden als inspiratie. Als gastspreker belichtte ze andere aspecten.

Gerhild van Rooij is auteur en vertaler van proza en poëzie (o.a. haiku), schreef drie monografieën over multidisciplinaire kunstenaars en is zelf ook multidisciplinair kunstenaar.

De lezing begint om 12.30 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

Er is in Tresoar plaats voor 20 bezoekers in de zaal. Meer mag onder de huidige coronaregels niet. Reserveren is dus noodzakelijk.

De lezing is ook live te volgen via de livestream van Tresoar. Ga daarvoor naar de Youtubepagina van Tresoar

Lees minder

Links

Data en tijden

do 23 september 2021 : 12:30 - 13:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: lunch € 4.00.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Tresoar
Boterhoek 1
8911 DH LEEUWARDEN
058 7890789
www.tresoar.nl
info@tresoar.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader